2011. augusztus 12.

Ismét call centereket díjaz a GfK

A kutatócég tavaly alapította a díjat. A legjobbakról próbavásárlással döntenek.

A kutatócég tavaly alapította a díjat. A legjobbakról próbavásárlással döntenek.

Ismét meghirdeti a call centerek teljesítményét vizsgáló versenyt a GfK Hungária. A Top Call Center Díjat 2010-ben alapították, s - idénhez hasonlóan - próbavásárlással mérik a teljesítményt.

Az akcióban több száz próbavásárló vesz részt, célzott kérdéseket tesznek fel, a beszélgetéseket rögzítik, majd a GfK szakemberei dolgozzák fel az információkat. A cégek telefonos ügyfélszolgálatait az általános ügyfélkezelés, a problémamegoldás, illetve az értékesítés szempontjából értékelik.

Az iparági átlag felett teljesítő cégek Minősített Call Center címet kapnak, míg a kategóriagyőztesek a Best of Call Centers díjat nyerik el. Minden minősítés egy éven át, a következő verseny lezárásáig él. A tavalyi év abszolút győztese egyébként a Vodafone volt.

A Humán Erőforrás Alapítvány szakmai támogatása mellett megvalósuló verseny keretében két hullámban mérik az indulókat. Az ünnepélyes díjátadóra pedig - tavalyhoz hasonlóan - a Budapest Calling nemzetközi call center szakkiállításon kerül sor 2011. október 18-án.

"Az előző év általános tapasztalata, hogy ágazati összehasonlításban az egyes területeken – így például a sokat kritizált menürendszer kapcsán -, a fogyasztók a bankokat minősítették legjobbnak. Az általános kommunikációban - mint az üdvözlés, búcsúzás, és egyéb, nem szakmai beszélgetések - szintén a bankok, valamint a mobilszolgáltatók munkatársai voltak a legmegnyerőbbek a telefonálók megítélése szerint. A távközlési szolgáltatók fő erőssége a telefonos kommunikáció konzultatív-tanácsadói jellegében, a beérkező igények alapos feltérképezésében, valamint az előfizetői igények alapos megismerésében rejlik. Az értékesítésre vonatkozó kérdésekben a biztosítók a legfelkészültebbek, ők érveltek a legmeggyőzőbben. A panaszkezeléssel kapcsolatos ügyintézésben az élenjáró biztosítók mellé felzárkóztak a bankszektor versenyzői is" - értékelte a tavalyi eredményeket Pauks Felícia, a GfK Hungária Mystery Shopping vezetője.