2016. november 24.

Ismét meghirdették a CEWE fotópályázatát

A képkidolgozással és fotókönyvkészítéssel foglalkozó CEWE-csoport újból megnyitotta az „Our world is beautiful – Gyönyörű világunk” nemzetközi fotópályázatát.

Hat kategóriában – építészet, tájak, emberek, közlekedés és infrastruktúra, természet, valamint sport – tölthetik fel fényképeiket a nevezők a CEWE „Our world is beautiful – Gyönyörű világunk” nemzetközi fotópályázat online felületére egészen 2017. június 30-ig. A neves szakemberekből, újságírókból és fényképészekből álló zsűri a felvételek kompozíciója és minőségi paraméterei mellett a pályázat témájával összefüggő képi gondolatot vizsgálja majd az ítélet meghozatala során. A megmérettetés mottója szerint Földünk bőségesen kínál lenyűgöző témákat a fényképezéshez, s minden egyes nap izgalmas pillanatokat tartogat, így a nevezők feladata az, hogy saját szemszögükből mutassák meg a világ szépségét.

A pályázat díjazása összesen 110 ezer euró. A CEWE Photo Awards díjat elnyerő legjobb egy nagy értékű fotós utazást, valamint ugyanúgy, mint a kategóriagyőztesek, több mint 1 millió forint értékű fotós felszerelést és mintegy 450 ezer forintos CEWE vásárlási utalványt nyer. Összességében azonban az első ezer fényképet díjazzák, sőt, havi győztesek is vannak, amelyek között máris van egy magyar pályázó: az októberi mezőnyben Pálinkás István „Szatír” című, egy fürdőző karvalyról készült fotóját a természet kategóriában emelték ki.

Pálinkás István: Szatír

A legutóbbi, 2015-ben zárult alkalommal összesen több mint 12 ezer nevező 94 ezer fotója érkezett be a nemzetközi megmérettetésre, amelyből kiemelkedően sok, a képek majd egyharmada magyar pályázat, sőt, a sportkategória legjobb alkotása is hazai volt. A szervezők ezúttal még nagyobb érdeklődésre számítanak az immár negyedszer életre hívott, dinamikusan fejlődő pályázat iránt.