Szalay Dániel 2012. június 19.

Ismét virtuális reklám a Sopronitól

Idén nyáron is alkalmazza ezt a tévés megjelenési formát két új ízének bevezető kommunikációjához a Heineken.

Idén nyáron is alkalmazza ezt a tévés megjelenési formát két új ízének bevezető kommunikációjához a Heineken, mely már tavaly is kipróbálta a virtuális reklámot Soproni brandjének erősítéséhez.

Új típusú televíziós hirdetési formák megjelenését tette lehetővé a 2011 januárjától érvényes médiatörvény. Az eddig is meglévő klasszikus szponzor szpotok, end creditek és nyeremény-felajánlások mellett ekkor vált elérhetővé a műsoron belüli termékelhelyezés, az In-Program Message és a virtuális reklám is. Ez utóbbi hirdetési megoldás az RTL Klubon debütált 2011 nyarán, és a Heineken alkalmazta először Soproni brandjének kommunikációjához.

Időjárás-jelentés sörreklámmal kombinálva
Időjárás-jelentés sörreklámmal kombinálva

Mivel tavaly meg volt elégedve az FMCG-cég, a vállalat idén nyáron ismét e megoldás mellett döntött két új gyümölcsös ízének (Soproni Körte és Grapefruit) bevezetésére. A június 1. és 30. között futó kampánnyal 10-10 másodpercre találkozhatunk a Híradó utáni időjárás-jelentésben. A jégágyból előtörő két üveg hivatott az italok hűsítő hatását szemléltetni, míg a félbevágott körte és grapefruit a gyümölcsös ízt hangsúlyozzák..

A megrendelő Heineken ügynöksége a CMS Brand Connection volt. A 10 másodperces reklámot az r-time media experience partnercége gyártotta.

A virtuális reklámot egyébként mostanra egyre több brand használja az RTL Klubon. A Soproni mellett a Jana és a Pöttyös Guru is él ezzel a megjelenési formával júniusban.