2016. szeptember 15.

Itt a Canon új felsőkategóriás MILC fényképezőgépe

A digitális tükörreflexes (DSLR) fényképezőgépek képminőségét a kompaktok méretével ötvöző EOS M5 ideális másodkamera lehet profik számára.

Az EOS M5 az első olyan EOS modell, amelyben már a DIGIC 7-es képfeldolgozó processzor található, melynek köszönhetően a fotókon kevesebb a képzaj, miközben több részlet, és élethűbb színárnyalatok jelennek meg. A Dual Pixel CMOS AF technológia segítségével a gép a spontán helyzetekben is gyorsan reagál, akárcsak egy tükörreflexes fényképezőgép, hiszen az autofókusz villámgyors, a témakövetés és felismerés megbirkózik a gyorsan mozgó témákkal is. Ez utóbbi tulajdonság különösen hasznos video rögzítés esetében. Az új MILC készülék kiválóan alkalmas profi fotósok számára másodkameraként, illetve egy középkategóriás DSLR-rel is felveszi a versenyt.

Miután az EOS M5-ben lévő szenzor hasonló technológiákon alapul, mint a tükörreflexes EOS 80D modellé, nagy dinamikatartományt, jó kontrasztot és gyönyörű árnyalatokat reprodukál a fotókon. Portréfotók készítésekor, vagy más olyan esetben, amikor kis mélységélességgel kell fotózni, az EOS M5 nagyméretű APS-C szenzorával egyszerűen és látványosan megvalósítható a háttér elmosása.

Az új MILC fényképezőgép akár 25,600-as ISO-értékkel is képes fotózni, így bátran használható kevésbé optimális fényviszonyok között is. Az EOS M5 folyamatos AF mellett másodpercenként 7, rögzített autofókusz mellett másodpercenként 9 képet tud rögzíteni.

A felvételek rázkódásmentességéről ötirányú optikai képstabilizátor gondoskodik akkor is, ha stabilizátor nélküli objektívet csatolnak a géphez.

Az EOS M5 nagyfelbontású elektronikus keresőjével a tükörreflexes gépeknél megszokott módon lehet a képeket komponálni. A valósághűbb látványt a szokásosnál nagyobb, 120 képkocka per másodperces képfrissítés támogatja.

A wifi mellett az EOS M5 az NFC és Bluetooth szabványokat is támogatja, így egyszerűen csatlakoztatható még vezeték nélkül is okoseszközökhöz. A mobiltelefon vagy tablet képernyőjén meg lehet nézni a fényképezőgép memóriájában lévő fotókat, és át is lehet másolni ezeket akár anélkül is, hogy ehhez a fényékpezőgépet elő kellene venni a táskából.

A Canon az M5 mellett az új géppel kompatibilis EF-M 18-150mm f/3.5-6.3 IS STM típusjelzésű zoomobjektívjét is bemutatta, amely kifejezetten jól használható a kompakt méretű EOS M fényképezőgépekkel. Az objektív 18 mm-es nagylátószögű állása, illetve 8,3-szoros optikai nagyítása, valamint a beépített képstabilizátor a mindennapi használatra teszi ideálissá, legyen szó akár napfényes sípályákról, vagy kézből készített éjjeli panorámákról. Az objektív Dynamic IS funkciója révén menet közben is éles fotókat lehet készíteni a géppel, a beépített STM fókuszmotor pedig nagyon halk működést biztosít.

Címkék: gazdaság canon fotó