2016. szeptember 15.

Itt a Canon új felsőkategóriás MILC fényképezőgépe

A digitális tükörreflexes (DSLR) fényképezőgépek képminőségét a kompaktok méretével ötvöző EOS M5 ideális másodkamera lehet profik számára.

Az EOS M5 az első olyan EOS modell, amelyben már a DIGIC 7-es képfeldolgozó processzor található, melynek köszönhetően a fotókon kevesebb a képzaj, miközben több részlet, és élethűbb színárnyalatok jelennek meg. A Dual Pixel CMOS AF technológia segítségével a gép a spontán helyzetekben is gyorsan reagál, akárcsak egy tükörreflexes fényképezőgép, hiszen az autofókusz villámgyors, a témakövetés és felismerés megbirkózik a gyorsan mozgó témákkal is. Ez utóbbi tulajdonság különösen hasznos video rögzítés esetében. Az új MILC készülék kiválóan alkalmas profi fotósok számára másodkameraként, illetve egy középkategóriás DSLR-rel is felveszi a versenyt.

Miután az EOS M5-ben lévő szenzor hasonló technológiákon alapul, mint a tükörreflexes EOS 80D modellé, nagy dinamikatartományt, jó kontrasztot és gyönyörű árnyalatokat reprodukál a fotókon. Portréfotók készítésekor, vagy más olyan esetben, amikor kis mélységélességgel kell fotózni, az EOS M5 nagyméretű APS-C szenzorával egyszerűen és látványosan megvalósítható a háttér elmosása.

Az új MILC fényképezőgép akár 25,600-as ISO-értékkel is képes fotózni, így bátran használható kevésbé optimális fényviszonyok között is. Az EOS M5 folyamatos AF mellett másodpercenként 7, rögzített autofókusz mellett másodpercenként 9 képet tud rögzíteni.

A felvételek rázkódásmentességéről ötirányú optikai képstabilizátor gondoskodik akkor is, ha stabilizátor nélküli objektívet csatolnak a géphez.

Az EOS M5 nagyfelbontású elektronikus keresőjével a tükörreflexes gépeknél megszokott módon lehet a képeket komponálni. A valósághűbb látványt a szokásosnál nagyobb, 120 képkocka per másodperces képfrissítés támogatja.

A wifi mellett az EOS M5 az NFC és Bluetooth szabványokat is támogatja, így egyszerűen csatlakoztatható még vezeték nélkül is okoseszközökhöz. A mobiltelefon vagy tablet képernyőjén meg lehet nézni a fényképezőgép memóriájában lévő fotókat, és át is lehet másolni ezeket akár anélkül is, hogy ehhez a fényékpezőgépet elő kellene venni a táskából.

A Canon az M5 mellett az új géppel kompatibilis EF-M 18-150mm f/3.5-6.3 IS STM típusjelzésű zoomobjektívjét is bemutatta, amely kifejezetten jól használható a kompakt méretű EOS M fényképezőgépekkel. Az objektív 18 mm-es nagylátószögű állása, illetve 8,3-szoros optikai nagyítása, valamint a beépített képstabilizátor a mindennapi használatra teszi ideálissá, legyen szó akár napfényes sípályákról, vagy kézből készített éjjeli panorámákról. Az objektív Dynamic IS funkciója révén menet közben is éles fotókat lehet készíteni a géppel, a beépített STM fókuszmotor pedig nagyon halk működést biztosít.

Címkék: gazdaság canon fotó

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

13 órája

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.