2012. március 23.

Itt a felragasztható mini bankkártya

Új megoldással bővült a Takarékpont készpénzkímélő eszközeinek kínálata, ami voltaképpen egy bármire felragasztható mini bankkártya.

A TaPassz elnevezésű fizetőeszközzel bővült a Takarékpont készpénzkímélő eszközeinek kínálata, ami voltaképpen egy bármilyen eszközre felragasztható mini bankkártya. A bevezetést nyereményjátékkal párosított kampány kíséri.

A TakarékPont tovább bővítette MasterCard PayPass termékeinek kínálatát a TaPassz elnevezésű fizetőeszközével. A TaPassz bármilyen eszközre felragasztható mini bankkártya – akár személyes tárgyakra, például mobiltelefonra is – így mindig kéznél van. Az érintés nélküli technológián alapuló matrica könnyű és gyors fizetési alternatívát kínál, legyen szó gyorséttermekben, élelmiszerüzletekben, moziban, újságosnál vagy akár kávézókban, benzinkúton történő vásárlásról.

Az új megoldás rádiófrekvenciás kapcsolattal működik. Fizetéskor a PayPass-leolvasó szimbólummal jelzett részéhez kell tartani, majd ezt követően egy sípszó és a felvillanó lámpa jelzi, ha a rendszer elfogadta a Tapaszt és a tranzakció megtörtént.

Az 5000 forint alatti vásárlási tételek PIN kód és aláírás nélkül fizethetők vele. (Külföldön ez az összeghatár eltérő lehet.) A kártyát fizetéskor nem kell átadni a pénztárosnak, csupán a terminál közelébe kell helyezni.

Mobiltelefonra ragasztott TaPassz
Mobiltelefonra ragasztott TaPassz

Világszerte 37 ország 355 ezer elfogadóhelyén, Magyarországon is több mint 1500, PayPass logóval megjelölt helyszínen használható fizetésre, napi maximum 50 ezer forintos vásárlási limittel. .

A TaPassz egyébként az összes TakarékPont számlacsomaghoz meglévő, valamint új ügyfeleknek egyaránt igényelhető, és a most induló bevezető kampány során akciósan 990 forint az igénylése, amire a Facebookon és 420 fiókban van lehetőség.

A TaPassz népszerűsítésére egyébként a TakarékPont egy közösségi nyereményjátékot hirdetett hivatalos Facebook oldalán, mely mától április 6-ig tart. A közösségi nyereményjáték résztvevőinek négy kérdésre kell válaszolniuk a TaPassz kampányfilmjeivel kapcsolatban, valamint egy szöveges kreatív feladatot megoldaniuk. A helyesen válaszolók kreatív pályázatai közül egy háromfős zsűri választja ki a hat nyertest.