2015. június 09.

Itt vannak a MAKSZ PR-szekció idei céljai

Egyéves a szekció, amely most egy kutatás indításáról is bejelentést tett.

A szakma érdekében átláthatóbb ügynökségi működést sürget a MAKSZ PR-szekciója. Ez Balatoni Zsófia, a most egyéves szekció vezetőjének fő üzenete. Egy ezt célzó kutatás elindításán túl arról is beszámolt, hogy a PR-piacon egyre több a tender, és nő a brand PR-megoldások iránti kereslet.

A PR-szekció ügynökségei (ACG Pro, Grayling, Uniomedia Communications, Well PR) a reklámügynökségekhez hasonlóan ismertté és a jelenleginél átláthatóbbá tennék a kommunikációs ügynökségek belső struktúráját, a munkatársak szenioritásának értékét az ügyfelek számára. Ettől többek között azt várják, hogy a tendereken megalapozottabb döntések születnek.

A folyamat első lépése, hogy június elején elindul az első átfogó PR-ügynökségi bérfelmérés, amelyet minden magyarországi PR-ügynökség számára kiküldenek. Ezzel egyébként teljessé válik a magyar kommunikációs piac átlagos bérszintjéről kialakult kép, mivel a MAKSZ évek óta készít hasonló felmérést a kreatív-, a digitális és a médiaügynökségek körében. A felmérés szakmai partnere az Admirror Consulting lesz.