2018. április 21.

James Bondot is megidézték a Bayer önkéntesei

A Bayer Hungária Kft. édesvizeink megóvása érdekében elindította egész éven át tartó társadalmi felelősségvállalás programját Víz, kilenc, nyolc – Bayer Vizeinkért Program néven.

A Föld Napjához kapcsolódóan indította el a Bayer Hungária Kft. társadalmi felelősségvállalás programját „Víz, kilenc, nyolc... Bayer Vizeinkért Program“ néven a budapesti Feneketlen-tónál. Dolgozóik önkéntes munkában szépítették meg a tó környékét a Főkert Nonprofit Zrt. segítségével.

A Bayer önkéntesei

Szakértők becslései szerint egy emberöltőn belül a víz iránti kereslet számos területen 40 százalékkal meghaladhatja majd a rendelkezésünkre álló édesvízkészleteket. A konkrét adatok szerint a Földön található összes víz 2,5 százaléka édesvíz, amelynek 60–65 százaléka folyamatosan fagyott állapotban található meg. A maradék 35–40 százalék folyékony édesvíz, melynek 90 százaléka felszín alatti.

A tudomány jelenlegi számításai szerint a hozzáférhető édesvíz a Föld vízkészletének mindössze 0,007 százaléka, amit „James Bond-állandónak” is neveznek.

A Bayer Hungária Kft. többek között ezért is indította el 2018-ban társadalmi felelősségvállalás programját, amelynek első állomása a Feneketlen-tó környékének rendbetétele volt, felhívva ezzel a társadalom figyelmét arra, hogy a víz az egyik legnagyobb értékünk.

A Bayer önkéntesei

A Bayer Vizeinkért Program tovább folytatódik: a tervek szerint a Bayer Hungária Kft. többek között csatlakozik majd az országos TeSzedd! szemétszedési akcióhoz, amelyben édesvizeink környékén szedik össze a hulladékot a Bayer önkéntes munkatársai, valamint egy vízparti közösségi tér kialakítását is támogatja a vállalat a Duna mentén. Emellett rajz, fotó és videó pályázatot is meghirdetnek a tudatos vízfelhasználás témakörében. A fővárosban több tűzcsap is ivócsappá alakul majd a Bayer Hungária Kft. jóvoltából, illetve a vállalat futóversenyhez csatlakozva is népszerűsíteni kívánja társadalmi felelősségvállalás programját.