2017. április 04.

Játékfejlesztőket versenyeztetett a Facebook

Egyházi Hanna, Viszus Virág és Zsíros Anna nyerte el a lányoknak szóló idei Scratch Meccs játékfejlesztő verseny első díját.

A 14 és 15 éves lányok Menekülés a Marsról címmel egy olyan játékot készítettek, amelyben a játékosnak különböző tárgyakat kell felkutatnia, amelyek segítségével a szabadulószobákéhoz hasonló módon kell megszöknie az idegen bolygóról. A verseny nyerteseiként a Palacsinták csapatnévvel induló lányok egy tanulmányúton vehetnek részt: egy napot tölthetnek el a Facebook varsói irodájában.

A Scratch Meccset a Skool keltette életre annak érdekében, hogy a programozást népszerűbbé tegye a lányok körében, és felhívja a figyelmüket arra, hogy a technológiai ipar milyen komoly lehetőségeket kínál a számukra is. A játékfejlesztő versenyben a Facebook támogatóként, az Eötvös Loránd Tudományegyetem IK T@T Laborja pedig szakmai irányítóként működött közre.

"Tapasztalataink szerint manapság a nők alulreprezentáltak a technológiai munkakörökben, ez pedig nem csak az iparágat és az innovációt érinti hátrányosan, de az ügyfelek is számos lehetőségtől esnek el. Meg kell mutatnunk a nőknek, lányoknak, hogy milyen remek karrierlehetőségek rejlenek a technológia területén. Az első lépés ebbe az irányba az oktatás és a személyes felfedezés” – mondta Cseh Gabriella, a Facebook kelet-közép-európai szabályozási vezetője.