2019. november 06.

Játszóterek építését támogathatják, ha sorsjegyet vásárolnak

A Nagykarácsony sorsjegy megvásárlásával november 4-től idén is bárki hozzájárulhat újabb akadálymentes, befogadó játszóterek építéséhez, ahol ép és fogyatékossággal élő gyermekek játszhatnak közösen.

A Szerencsejáték Zrt. társadalmi felelősségvállalási tevékenysége jegyében 2017-ben hozta létre „A játék összeköt!” elnevezésű programot, együttműködve a Fogyatékos Emberek Szakszervezeteinek Tanácsával. Az országos kezdeményezés révén eddig összesen nyolc befogadó játszótér épült Budapesten és vidéken, nagy részük 2019 őszén nyitotta meg kapuit.

Az inkluzív játszótereken valamennyi fogyatékossági csoporthoz tartozó gyermek megtalálja a számára könnyedén használható játékot.

„A Szerencsejáték Zrt. egyik legsikeresebb termékének, a Nagykarácsony sorsjegy bevételének egy részéből immár harmadik éve olyan nemes ügyet támogathatunk, amely a családok és a társadalom számára is kiemelt értékkel bír. A sorsjegy és az általa megvalósított „A játék összeköt!” program pedig nem csupán beváltotta, de magasan túl is szárnyalta az indulásakor megfogalmazott elérendő célokat. Ennek, illetve játékosaink hozzájárulásának köszönhetően tovább folytatódhat inkluzív játszótér-építési programunk, mellyel reményeink szerint egyre több közösségépítésre alkalmas tér jön létre" - fogalmazott dr. Czepek Gábor, a Szerencsejáték Zrt. vezérigazgatója.

A limitált kiadású karácsonyi sorsjegyeink november 4-től kaphatóak Kiskarácsony és Nagykarácsony sorsjegypár formájában. A Kiskarácsony ajándékkísérőként csomagra, illetve karácsonyfadíszként fenyőfára is felakasztható, míg a Nagykarácsony sorsjegy adventi naptárként is remek meglepetés lehet az ünnepi időszak eljövetelével.

„Vedd észre, mi rejtőzik a felszín alatt és találd meg az igazi értékeket!”: a Szerencsejáték Zrt. a Nagykarácsony sorsjegy ezen fontos üzenetét szem előtt tartva, a sorsjegyet megvásárló játékosokkal együtt járul hozzá ahhoz, hogy 2020-ban további befogadó játszóterek épülhessenek országszerte. „A játék összeköt!” program 2017-es indulása óta már több ezer ép és fogyatékossággal élő gyermekhez jutott el, megteremtve így a közös játék örömét - írják.

Így adakoznak a magyarok

42 perce

Rendszeres jótékonyság helyett inkább akkor adakozunk, amikor a helyzet megkívánja, túlnyomórészt pedig a rászoruló és a beteg embereknek segítünk tárgyi adományokkal – derült ki a Tesco felméréséből.