2017. április 12.

Játszóteret kaptak a gyermekotthon lakói

Együtt segített az MGYOSZ és a CEDEK Szeretetszolgálat a IX. kerületi gyermekotthon játszóterének kialakításában.

Átadták a kilencedik kerületi Fecske Otthon minden igénynek megfelelő, új játszóterét. A fejlesztés a CEDEK, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség szeretetszolgálatának gyermekotthonokat támogató programjában valósult meg. A beruházást a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége támogatta közel 6 millió forinttal, elősegítve ezzel az itt élő gyermekek környezetének otthonosabbá tételét.

„A gyermek a jövő letéteményese és nekünk feladatunk, hogy megteremtsük annak lehetőségét, hogy minél szebb jövőt biztosíthassunk számukra” – fogalmazott Kállay Gáborné, a IX. kerület polgármester helyettese a hivatalos átadó ünnepségen. „Ez az alkalom is tökéletes példa arra, hogy egy közös cél érdekében más-más területről jövők milyen jól össze tudnak fogni. A Fecske Otthon egészen csecsemőkortól 18 éves korig nyújt segítséget a rászoruló gyerekeknek és anyáknak. Jó arra gondolni, hogy most már önfeledt gyermekzsivaj tölti be az udvart is.”

Az eseményen részt vett Gedeon Andor, a Ferencvárosi Szociális és Gyermekjóléti Intézmények Igazgatóságának igazgatója is, aki köszöntőjében elmondta, az otthon egyik különlegessége, hogy itt egészen fiatalokat, akár bölcsődéseket is el lehet helyezni, illetve testvéreket is anélkül, hogy elválasztanánk őket egymástól. „A tavalyi évben 66 gyermeket gondoztak itt a kollégák, akikből hatvanegyen visszakerülhettek a családjukhoz, és csak négyen kerültek állami gondozásba. Szociális munkásként gondoskodnunk kell arról, hogy ez valóban csak egy átmeneti otthon legyen és ne egy tartós kiszakadás a családi kötelékből” – tette hozzá az igazgató.

A beruházást több millió forintos támogatással segítette a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége, melynek elnöke, Dr. Futó Péter is jelen volt az átadó ünnepségen. A szervezet elnöke beszédében kiemelte: „Az ország legnagyobb munkaadói szervezeteként tudjuk, hogy kiemelten fontos a jövő generációinak oktatása, fejlesztése. Az MGYOSZ társadalmi felelősségvállalása keretében támogattuk tavaly a Radnóti Gimnáziumot, a Fazekas Gimnáziumot, a Gondolkodás Öröme Alapítványt és végül, de nem utolsó sorban idén a Fecske Gyermekotthont. Különös öröm számunkra, hogy ez utóbbival ártatlan, nehéz sorsú gyerekek életébe hozhatunk új színt.”

Köves Slomó, az EMIH vezető rabbija köszöntő beszédében kiemelte, hogy aki kiszolgáltatott, az nem tud igazán sehol otthon lenni, nem tud maga lenni, így a legnehezebb sorban lévő ember a hontalan ember. Az otthonban élő gyermekek itt nem csak nagyon sok szeretetet kapnak, de lehetőséget is arra, hogy teljes emberként tudjanak élni.

Címkék: gazdaság mgyosz cedek

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2 napja

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.