2011. február 18.

Javulás a Bertelsmannál

5 százalékkal nőtt az értékesítés árbevétele, írja a Reuters. A profit jóval nagyobbat ugrott az előzetes eredmények alapján.

5 százalékkal nőtt az értékesítés árbevétele, írja a Reuters. A profit jóval nagyobbat ugrott az előzetes eredmények alapján.

A német médiaóriás eladásai 2010-ben éves összehasonlításban 5 százalékkal 16 milliárd euróra nőttek - írja a Reuters. A Bertelsmann eredményeinek javulását elsősorban az RTL csoport biztosította, ennek árbevétele tavaly 5,6 milliárd euró volt, mint már korábban közölték.

A könyvkiadás viszont eredményrontó tevékenység maradt, eladásai visszaestek tavaly. Az előzetes számok szerint ez a vállalkozási szegmens 1,7 milliárd eurónyi árbevételt biztosított tavaly, azaz kevesebbet az előző évinél.

A konszolidált profit 550 millió euróra ugrott, a 2009-es 35 millió után. Az EBIT 2010-ben 1,8 milliárd eurót tett ki, szemben az előző év 1,4 milliárdos értékével. A Bertelsmann részletes éves jelentése március végén várható.

Címkék: bertelsmann rtl

Nemzetközi díjat kapott Sztaniszláv András

2 órája

A Magyar PR Szövetség alelnöke péntek este vette át az elismerést a szerbiai Zlatibor-ban. A PRO.PR Award olyan kommunikációs szakembereket díjaz, akik munkájukkal segítik a PR szakma fejlesztését és javítják megítélését.

Kezdeményezés a fenntartható ökoszisztémáért

3 órája

A legnagyobb hazai vállalatok fogtak össze annak érdekében, hogy szakmai tudásukkal, tapasztalatukkal és kapcsolatrendszerükkel együttesen segítsék 100 startup nemzetközi sikereit.