2012. április 13.

Jenson Buttonnal száguld a Vodafone

A Vodafone Magyarország különleges eseményre készül hálózatfejlesztésének lezárulta alkalmából Budapesten.

A Vodafone Magyarország különleges eseményre készül hálózatfejlesztésének lezárulta alkalmából. Jenson Button 2009-es Forma-1-es világbajnok, a Vodafone McLaren Mercedes csapat pilótája mellett a rally, WTCC és számos más motorsport szereplői vonulnak fel a Bazilika és Parlament között kiépített belvárosi versenypályán. Több tízezer nézőre számítanak.

A Vodafone Kezdj El Valami Újat Hétvégén tartalmas kikapcsolódást jelentő, elsősorban a Forma-1-re, de más technikai motorsportokra is épülő újraértelmezett, különlegesen megkomponált programokkal készülnek a szervezők. Többek között a Hungaroring boxutcában több tucat különleges versenyautót lehet megtekintetni, beleülni, vagy a versenyzőkkel találkozni. Április 28. és május 1. között a Fashion Street igazi Forma-1 rajongói utcává alakul, ahol a vállalkozóbb szellemű érdeklődők a Vodafone McLaren Mercedes versenyautóján próbálhatják ki többek között azt is, hogy milyen a valóságban egy Forma-1-es kerékcsere. Emellett részt vehetnek egy 3D-s greenbox fotózáson is, hogy pár pillanat erejéig ők is a száguldó cirkusz pilótáivá válhassanak. A másik látványos helyszín a Hungaroring boxutcája lesz az Erzsébet téren, ahol versenyzőkkel is találkozhatnak a látogatók, de több tucat különleges versenyautót is megtekinthetnek, sőt, némelyikbe bele is ülhetnek. A motorsporthoz kapcsolódó programok mellett gasztronómiai és divatshow-k, gyermekprogramok, virtuális vízilabda bajnokság, valamint koncertek is várják a látogatókat. A szervezők több tízezer látogatót várnak a négynapos belvárosi majálisra.

Várhatóan a 2009-es Forma-1 világbajnok, Jenson Button versenyautójának bemutatója, valamint a hazai autóverseny sportok kiválóságainak programja vonzza majd a fővárosba a legtöbb látogatót május 1-jén. A pilóta a fővárosi Bajcsy-Zsilinszky úton és az Alkotmány utcán kiépített városi versenypályán száguld majd végig MP4-26-os versenyautójával a délután folyamán többször is.

A távközlési cég Jenson Button belvárosi gyorsasági rekordjával kívánja szimbolizálni új, március végén átadott hálózatátának minőségét és megbízhatóságát, valamint a mobilinternet sebességének hatszorosára emelkedését. "A hálózatunk nemcsak megújult, de segítségével csaknem további 1,2 millió olyan vidéki lakoshoz juttattuk el a XXI. századi digitális technológiát, ahol eddig a mobilinternetes szupersztráda egyáltalán nem volt elérhető.” – hangsúlyozta Dr. Beck György, a Vodafone Magyarország elnöke.

Az autósport parádé biztonságáról egyébként dupla kordonozás és 30 pályabíró gondoskodik, akik az egyes futamok között a rájuk bízott szakaszokon a legkisebb olajfoltokat is ártalmatlanítják. A programok során több száz fős személyzet – rendezők és biztonságiak – ügyelnek a nézőkre. A szervezők a helyszíni tájékoztatásra is nagy hangsúlyt helyeznek: a napokban a főbb tömegközlekedési pontokon – például a Kossuth téri, Nyugati pályaudvari, Arany János utcai és Deák téri metrómegállók aluljáróiban – megkezdődik a lakosság tájékoztatása a programokról, a biztonsági szabályokról, illetve arról, hogy az egyes pályaszakaszok mely utcákból közelíthetők meg. A hazai előírásoknak megfelelően egészségügyi bázis, mentősök és több tűzoltókocsi képzett személyzete is rendelkezésre áll majd a helyszínen. A rendezvényhez a cég már meg is szerezte a szükséges területfoglalási engedélyeket az illetékes hatóságoktól, a Fővárosi Önkormányzattól, az V. kerületi Önkormányzattól és az Országgyűlés Hivatalától.

A rendezvényen a Vodafone partnere és kiemelt médiatámogatója az MTVA. A program további partnerei a NOL.hu, az Origo.hu F1hírek, a Bors és a Hungaroring.

Címkék: vodafone forma-1