Nincs még egy, a kávéhoz hasonlóan kedvelt és elterjedt dolog, ami a világ minden pontján segít az embereknek jól indítani a napjukat. Ez adta az alapötletet a NESCAFÉ számára, hogy fogyasztóikkal közösen ünnepeljék a kávé világnapját.

A kávé világnapját és az azt megelőző időszakot a márka ikonikus piros bögréje dominálta. A világnapra tervezett globális kampányt megelőzően a Duna jobb és bal partja közé egy speciális távbeszélővonalat épített a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, valamint a Budapesti Corvinus Egyetem elé, hogy utána egy világot átszelő lánccal kössön össze több millió kávérajongót.

A márka szeptember 15-i teaser eseményén a piros bögrék játszották a telefonkagyló szerepét, így a Budán és Pesten egy-egy fél kávéházi asztalnál helyet foglaló érdeklődők rádiókapcsolat segítségével együtt kávézhattak.

„Az akcióval a kávé embereket összekötő, közösségépítő erejét kívántuk bemutatni” – mondta el Szuhai Róbert, a NESCAFÉ brand managere. „A budapesti esemény megszervezésével a globális akciónkra kívántuk felhívni a figyelmet.”

Október 1-én bárki részt vehetett a 60 ország bevonásával megszervezett közös reggeli kávézásban, ha azt megelőzően #goodmorningworld és a #hungary hashtaggel egy szelfire hajazó videót töltött fel a NESCAFÉ Facebook oldalára, amelyen a barátság jelképeként a forró kávéval teli bögrét virtuálisan átvette, majd továbbadta valakinek. Az ezekből a kisfilmekből összefűzött különleges, „24 óra a világ körül” videó a közösségi médiában volt látható (Facebook, YouTube és Twitter). Az eseményre felhívó „Kávézz a világgal” videót már több, mint 250 ezren látták a NESCAFÉ magyar közösségi csatornáin.

A közvetítés a koalák földjén startolt és a napfelkeltét követve haladt tovább szinte az egész világon. Hozzánk 10:00-kor ért, ekkor lehetett látni a Magyarországról feltöltött videókat egy helyi bejelentkezés során. Mi magyarok a szomszédos Ausztriától kaptuk a bögrét és egy kicsit nagyobbat kellett nyújtózni az átadáskor, mert a márka hazájába, Svájcnak passzoltuk tovább.

A rendhagyó közös kávézás óriási sikert aratott, ugyanis 15 millió embert ért el a livestream, amelyet 3 millióan követtek élőben világszerte.

Hogy a minőségi kávézás élményét a jövőben is élvezhessük, a NESCAFÉ, amely az Interbrand 2016-os márkaérték rangsorán a 36. helyen szerepel, minden egyes feltöltött videó után egy kávécserjét adományoz egy ültetvényesnek a világ egy pontján.

A NESCAFÉ kávé világnapi aktivitásaiért és a közösségi médiás kampányért a HPS felel, az ezt kísérő PR-tevékenység az Uniomedia munkája.