2016. március 09.

Jól áll neked a tolerancia

A Geometry Global munkatársai pro bono támogatják munkájukkal a RIROSZ március 10-én a ritka veleszületett betegséggel élők megsegítésére rendezett különleges divatbemutatóját.

Az ügynökség munkatársai idén a Ritka és Veleszületett Rendellenességgel élők Országos Szövetsége (RIROSZ) és a PS Magazin közös rendezvényéhez, a ,,Jól áll neked a tolerancia” divatesthez készítettek kreatív anyagot. A március 10-én, 18:00 órakor, a Budapest Music Centerben kezdődő esemény célja, hogy ismét felhívja a figyelmet a szövetség munkájára, illetve a ritka betegséggel élők élethelyzetére – mindezt úgy, hogy közben a fiatal magyar divatszcéna képviselőit is támogatja.

A Geometry Global a tavalyi évben kreatív anyagokkal támogatta a ritka betegekkel foglalkozó civil szervezeteket összefogó RIROSZ munkáját. Többek között egy olyan plakáttervet is készítettek számukra, amely bekerült a 15. ARC köztéri kiállítás „Hétköznapi csodák” pályázatának legjobb munkái közé (Geometry Global: „Különlegesnek születtek” című óriásplakátja). A szakmai zsűri által kiválasztott, a kamara kiállítás keretein belül bemutatott pályamű a ritka betegekkel élőkre hívja fel a figyelmet, illetve a civil szervezet által elindított „Mentőöv" Információs Központ és Segélyvonal telefonszámra. A telefonvonalon keresztül lehetőség nyílik az érintettek számára, hogy a legrövidebb úton jussanak el a megfelelő szaktudással rendelkező orvosokhoz, intézetekhez és tagszervezetekhez, így kapva azonnali támogatást és segítségnyújtást, hogy életük könnyebbé, jobbá váljon.

„Jó érzés egy jó cél érdekében kreatívnak lenni. Sok olyan munka van, amire büszke vagyok, de volt néhány olyan, ami nagyon boldoggá is tett, mert éreztem, hogy a figyelemfelhíváson túl, szemléletformáló hatású is lehet. Ez is egy ilyen alkalom volt” – mondta Benesch Ferenc, a Geometry Global cégcsoport kreatív igazgatója.

A március 10-i rendezvény egy kerekasztal-beszélgetéssel indul, mely a toleráns viselkedés, illetve az elfogadás kialakult és kialakulófélben lévő megnyilvánulási módjait igyekszik feltérképezni a divat kapcsán, miközben betekintést enged a ritka rendellenességgel élők életébe. A szakmai tanácskozás résztvevői: Jokán Andrea (TASZ), Strasser Orsolya (PS Magazin), prof. Vörös Miklós (MOME), Dr. Pogány Gábor (RIROSZ), Kajdi Csaba (Visage), Lakatos Márk (stylist), a moderátor Lilu. Az est legizgalmasabb pontja a divattervezői pályázat döntője lesz. Az exkluzív fashion show keretében bemutatkozó fiatal tervezők az alábbi nyereményekért szállnak versenybe: 100 000 Ft pénzjutalom a RIROSZ felajánlásával, editorial fotózás a PS Magazin tavaszi-nyári számába Oleg Borisukkal és stábjával, részvételi lehetőség a Design Terminál konzultációs programjában (3 alkalom), valamint egy Benediction Brunch voucher a Kempinski Hotel Corvinus Living Roomjában, 20 000 Ft értékben.

Új módszerrel monitoringozott az ÖRT

7 órája

A gyerekeknek szóló digitális reklámok kérdése a testület fókuszában van, és ennek vizsgálatára új vizsgálati módszert vezettek be.

Véget ért a Brain Bar

10 órája

A 2020-as virtuális esemény megtartotta interaktív jellegét: a több mint 40 előadó közel 20 különböző országból csatlakozott be.