2011. január 31.

Jól hasít a JCDecaux

Európa első és a világ második legnagyobb közterületi médiatulajdonosa 2009-hez képest 22,5 százalékos bevétel-növekedést ért el tavaly.

Európa első és a világ második legnagyobb közterületi médiatulajdonosa 2009-hez képest 22,5 százalékos bevétel-növekedést ért el tavaly.

Éves összehasonlításban 22,5 százalékos bővüléssel 2,350 milliárd eurós bevételt ért el a JCDecaux. Ez 9,1 százalékos organikus bevétel-növekedésnek felel meg a közterületi médiatulajdonosnál. A várakozások feletti teljesítményben jelentős szerepe van a Wall és a Titan cégek nemrégiben lezárt akvizícióinak is.

A JCDecaux reklámbevételei 9,8 százalékos organikus növekedést értek el. Emögött az utcai bútor szegmens 22,8 százalékos bevétel-bővülése (1,147 milliárd euró) mellett a közlekedési eszközök 31,9 százalékos bővülése (777,6 millió euró) áll. Az óriásplakát szegmens bevételei éves összehasonlításban 7,7 százalékkal 425,4 millió euróra nőttek.

"Nagyon örülönk, hogy a JCDecaux a globális reklámpiacot meghaladó mértékű növekedést ért el a 2010-es 9,1 százalékos organikus bővüléssel. A legtöbb régiónk jó teljesítményt nyújtott, elsősorban az Ázsia-Csendes-óceáni és a észak-amerikai térség produkált kiemelkedőt, miközben Franciaország és az Egyesült Királyság visszatért az enyhe növekedéshez. A rekord bevételekhez a német, brit és török piacon eszközölt akvizíciók is hozzájárultak" - elemezte az eredményeket Jean-Charles Decaux, elnök-vezérigazgató.

Címkék: jcdecaux

Magyarországon startol az UNICEF új programja

3 órája

A Youth Challenge egyfajta „szociális start-up”, amely hátrányos helyzetű fiatalok csoportjait vonja be abba, hogy dolgozzanak ki innovatív megoldásokat az őket leginkább foglalkoztató problémákra.