2017. március 06.

Jól jönne egy új játszótér?

A Nap gyermekei kampány célja, hogy felhívja a figyelmet a gyermekkori napvédelem fontosságára.

A dm Nap gyermekei programja idén ősi időmérő eszközünket, a Napot állítja a középpontba, s így irányítja a figyelmet egy egyszerű szabályra: amikor nagyon kicsi a gyerekek árnyéka, akkor tilos a napon tartózkodni, ha az árnyék viszont nagyobb, mint a gyermek maga, akkor már biztonságosabb.

A Nap gyermekei kampány célja, hogy felhívja a figyelmet a gyermekkori napvédelem fontosságára, a kisgyermekkori napégés ugyanis növeli a felnőttkori melanoma kialakulásának veszélyét. Bár a tavasz még csak most kopogtat hozzánk, s a napvédelem kérdése távolinak tűnik, a dm tavaszi kampánya közös gondolkodásra hívja az ovikat, hogy a perzselőbb napokat már valóban felkészülten várják, s ehhez terméktámogatást is nyerhessenek.

A dm pályázata napóra elkészítését kéri az óvodáktól. A játékos feladat során az ovik szabadon engedhetik fantáziájukat, a pályamű megvalósítása jó alkalmat arra, hogy a gyerekek egyszerű formában ismerjék meg a fény-árnyék jelenségeket, s az idő mérését a Nap segítségével.

A pályázati nyeremények az idén is vonzóak: a dm a fődíjas ovi játszóterét az óvodával való egyeztetés alapján felújítja, emellett a játékokat árnyékoló funkcióval látja el. Az első 400 pályázó óvoda számára biztosít továbbá a dm és a L’OREAL Magyarország Kft. naptej-támogatást, a leggyorsabban pályázó 100 óvoda pedig kreatív készleteket nyer a STABILO jóvoltából.

„Örülünk, hogy a program indulása óta több ezer gyermek napvédelméhez járultunk már hozzá, a pályázat jó alkalom arra, hogy a gyerekek játékosan ismerkedjenek meg a napvédelemmel. Az intézmények kedvelik a programot, hiszen annyi naptejhez juthatnak, amely a nyári időszakban fedezi a csoportok szükségletét” – mondta el Kanyó Roland, a dm marketing és PR menedzsere.

A programban a dm partnerei: L’OREAL Magyarország Kft., STABILO, MelanomaMobil, Aranyág Alapítvány.

A pályázatokat 2017.03.03-2017.04.15-ig várja a dm.

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.