2014. május 08.

Jön a Softbank

Nem elégelte meg a terjeszkedést az Egyesült Államokban a japán telco, csak nem bír a helyi versenyhatósággal. Keletre fordul hát.

Nem elégelte meg a terjeszkedést az Egyesült Államokban a japán telco, csak nem bír a helyi versenyhatósággal. Keletre fordul hát.

A Forbes információja szerint Európa lehet a következő célpont a Softbank számára, ha már nem nyelheti el a nemrég felvásárolt Sprinttel a T-Mobile amerikai leányvállalatát. Pedig ez a terjeszkedés rejtené a legnagyobb megtakarítási potenciált a Softbank számára, hiszen kettő helyett egy hálózattal szolgálhatna ki számos térséget.

Az értesülés szerint a Vodafone lehetne a japán társaság egyik célpontja – csakhogy a reménybeli vevő nem tudná finanszírozni az ügyletet. Ennél több értelmét látnák a magazinnak név nélkül nyilatkozó bankárok a Deutsche Telekom felvásárlásának, mondván, a 69 milliárd dolláros kapitalizációjú társaság ára megfizethető, működési területe pedig földrajzilag sokkal jobban fókuszált, mint a Vodafone-é.

670 millióra bírságolták a Telekomot

52 perce

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) megállapította, hogy a Magyar Telekom megtévesztette a fogyasztókat 0 Ft-os vagy kedvezményes készülékárakat reklámozó kampányaival - írják a közleményükben.

Változatlan bevételre számít az idén a Magyar Telekom

1 órája

Nagyjából változatlan árbevételre számít a Magyar Telekom idén és jövőre - mondta Szabó János, a Magyar Telekom gazdasági vezérigazgató-helyettese a cég éves eredményeit értékelő sajtótájékoztatón szerdán BudapestenI.