2014. szeptember 08.

Jön az állami kommunikációs ügynökség

Amit régóta híreszteltek, valósággá válni látszik: egy héten belül el kell készülnie az előterjesztésnek az állam központi kommunikációs hivataláról.

Amit régóta híreszteltek, valósággá válni látszik: egy héten belül el kell készülnie az előterjesztésnek az állami szervek központi kommunikációs hivataláról.

Szeptember 5-én megszületett a kormányhatározat, melynek értelmében „az egységes, koordinált kormányzati kommunikáció megvalósítása érdekében” a Magyar Nemzeti Bank, az önálló szabályozó szervek, valamint – az autonóm államigazgatási szervek kivételével – a központi költségvetési szervek és a többségi állami tulajdonban lévő vállalatok reklám, PR és kommunikációs feladatait egy központi kommunikációs hivatal alá rendeznék. A hivatal felállításáról szeptember 15-éig kell előterjesztést készítenie a Miniszterelnökséget vezető miniszternek, a nemzetgazdasági és a nemzeti fejlesztési miniszter bevonásával.

A kormányzat és az állami cégek kommunikációs feladatait eddig piaci szereplők látták el, közülük médiatervezésben és –vásárlásban kiemelkedő az I.M.G. (pl. MNB, ÁAK, Magyar Turizmus Zrt., Miniszterelnökség) és a VivaKi (pl. ÁKK, Szerencsejáték Zrt., MVM) szerepe, míg az Initiative a Magyar Posta tenderén nyert. Kreatív és PR fronton pedig a HG360-at (MNB, NFÜ, NMHH), a Young & Partners-t (OEP, turisztikai kampányok), valamint a Bell & Partners-t (MÁV-Start, KEKKH, Hungarikum Bizottság, Nemzeti Dohánykereskedelmi Zrt.) szokták említeni, mint az állami tendereken jól szereplő ügynökségek.

Bemutatták a Marketing Diamond Díj idei versenyzőit

6 órája

Maszkkal letakart plakátok, színésznővel forgatott karanténvideó és kampány a Google fűnyíró kecskéivel. Többek között ilyen projektekkel neveztek a magyar cégek a Marketing Diamond Awardsra.