2017. szeptember 28.

Jönnek a Ford okospadjai

A telefon lemerült akkumulátora miatti idegeskedés immár a múlté – legalábbis néhány londoni járókelő számára.

A Ford és az intelligens városok fejlesztésén dolgozó startup, a Strawberry Energy olyan intelligens padokat készített és helyezett ki Londonban, amelyek ingyenes napenergiával töltik a rajtuk ülők telefonját, sőt WiFi-kapcsolatot is biztosítanak.

Az együttműködés kezdetben 20 darab Ford Intelligens Padra terjed ki, amivel megduplázódik a Strawberry Energy által idén telepített padok száma. Annak érdekében, hogy készülékük segítségével az emberek megtervezhessék további útvonalukat, ezek a hi-tech utcai bútorok képesek mérni a zaj szintjét, a levegő széndioxid-tartalmát, a páratartalmat és a hőmérsékletet is. Ezek az információk ingyenesek a padokon ülők és az adott kerületben élők számára.

A vezeték nélküli kapcsolaton és portokon keresztül egyaránt használható WiFi és akkutöltés ingyenes, nemcsak az okostelefonokhoz, hanem a tabletekhez, kamerákhoz és a testen viselhető eszközökhöz is. Ugyanakkor az Intelligens Padokat használók adományokkal is meghálálhatják a szolgáltatást, támogatva a St Mungo's, a Rethink Mental Illness és Macmillan Cancer brit segélyszervezetek munkáját. Ezeket az adományokat a Ford Motor Company Alapítvány megduplázza, szervezetenként 10.000 angol font összegig.