2017. január 06.

Jótékony célt támogatnak a Happy Meal menük

A McDonald’s és franchise partnerei mostantól minden megvásárolt gyermekmenü árából öt forintot a Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány javára ajánlanak fel.

A Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány egy világméretű kezdeményezés, amelynek hazai szervezetét a McDonald’s 1994-ben hozta létre. A Ronald McDonald Alapítványok által világszerte fenntartott 359 Ronald McDonald Ház azoknak a családoknak biztosít térítésmentesen otthont a kórházak közelében, akiknek beteg gyermeke elhúzódó, a lakóhelytől távol eső orvosi kezelésre szorul. A hazai alapítvány 1994 óta működik, 1999 óta Budapesten, 2004 óta pedig már Miskolcon is működtet Ronald Házakat, ahol térítésmentes lakhatási lehetőséggel segítik a rászoruló családokat. Az alapítvány 2016 januárjában létrehozta az első Ronald-szobákat Pécsett, a Gyermekgyógyászati Klinika területén. Ezek a házak és szobák Magyarországon eddig közel 9000 beteg gyermeknek és családjuknak segítettek a betegség nehéz időszakaiban.

„Bízunk benne, hogy az alapítvány támogatásának ez az új pillére további lehetőségeket nyit majd arra, hogy az alapítvány még több helyszínen, az igényekhez alkalmazkodva segítse a gyermekek és családjuk küzdelmét a betegséggel” – mondta Horváth Ágnes, a McDonald’s ügyvezető igazgatója. „Fontos volt a számunkra, hogy a vendégeink a Happy Meal menü vásárlásával úgy segíthessenek, hogy ez számukra ne járjon többletköltséggel, ezért a Happy Meal menü ára a kezdeményezés kapcsán nem emelkedik” – tette hozzá az ügyvezető.

„A tavalyi évben hatalmas mérföldkövet jelentett, hogy januárban megnyílhattak az első Ronald Szobák a pécsi Gyermekklinika épületében, őszre pedig felújíthattuk a budapesti Házat. Reméljük, hogy az új támogatási lehetőség révén érkező adomány még több fejlesztést tesz majd lehetővé, amellyel még több beteg gyermek és szüleik találhatnak nálunk otthonra, illetve olyan környezetet teremthetünk a házakban és a kórházakon belül, ahol a szülők megpihenhetnek, feltöltődhetnek, a kicsik pedig megfeledkezhetnek betegségükről és az orvosi kezelésekről” – mondta el Konyári Andrea, a Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány operatív igazgatója.

A Lidl 210 tonnával csökkenti műanyag-felhasználását

13 órája

A már bejelentett intézkedések mellett csökkenti a műanyag-felhasználását az év végéig a saját márkás ásványvizek PET-palackjainak súlycsökkentésével, továbbá műanyagcsomagolásának visszaszorításával.