A Bosch Budapest Big Band a Grassalkovich kastélyban adott jótékonysági koncertet, amelynek bevételét a hatvani gyár megduplázta, így a 2,5 millió forint támogatást a munkatársak döntése alapján idén a Bátor Tábor Alapítvány kapta.

A hatvani Robert Bosch Elektronika Kft. kezdeményezésére megszervezett estén több mint 130 vendég élvezte a Bosch Budapest Big Band, és a sztárvendég, Kozma Orsi jazzénekesnő előadását. Volker Schilling, a hatvani gyár gazdasági ügyvezető igazgatója kiemelte: „Bízom benne, hogy a koncerttel nemcsak a vendégeknek szereztünk vidám perceket és kikapcsolódást, hanem a Bátor Táborba érkező gyermekek és családjaik is még több élményhez jutnak az összegyűlt pénzből. Mi ezzel szeretnénk elősegíteni gyógyulásukat”.

A 15 éve létrejött Bátor Tábor súlyosan beteg gyerekeknek és családjuknak nyújt sorsfordító élményeket, erőt, eszközöket az élethez, a gyógyuláshoz. A daganatos és krónikusan beteg gyerekek élményterápiás kezelésével foglalkozó Alapítvány évente közel 1000 gyermeket táboroztat ingyenesen Hatvanban. Az élménytáborok eredményeként bizonyítottan nő a beteg gyerekek önbizalma és önértékelése, javulnak a kapcsolatteremtő és társas készségeik, mi több, erősödik a gyógyulásba vetett hitük. „Hálásak vagyunk a Boschnak, hogy e remek estén összekötötte a szórakozást a jótékonysággal és a Bátor Tábor Alapítványt támogatja. Működésünk szempontjából is fontos ez az adomány, és sok-sok gyerek arcára varázsol majd mosolyt” – mondta Tóth Kata, a Bátor Tábor Alapítvány adományszervezési igazgatója.

A Bosch Budapest Big Band olyan zeneszerető Bosch munkatársakból verbuválódott, akik szabadidejükben zenélnek. „Nem csupán a Bosch, hanem a Bátor Tábor Alapítvány is nagy múltra tekint vissza Hatvanban. A Bosch, mint a régió legjelentősebb munkaadója, társadalmilag felelős vállalatként a mai koncerttel szeretne hozzájárulni a tábor fejlesztéséhez” – mondta el Volker Schilling.