2011. március 16.

Jótékonykodnak a villalakók

Az alultáplált gyerekeknek gyűjt pénzt az RTL Klub a műsor népszerűségét felhasználva.

Az alultáplált gyerekeknek gyűjt pénzt az RTL Klub a műsor népszerűségét felhasználva.

Jótékonysági hetet tartanak a ValóVilág4 lakói a március 14-i héten. Az RTL Klub a műsor népszerűségét felhasználva igyekszik adományokat gyűjteni az alultáplált gyerekek megsegítésére.

A csatorna közlése szerint azért foglalkoznak az üggyel, mert a hátrányos helyzetű gyerekek száma eléri a félmilliót, hazánk 47 leghátrányosabb kistérségében pedig összesen közel kétszázezer gyermek él. A hátrányos helyzetű családokban átlagosan az egy főre jutó jövedelem 27 ezer forint alatt van.

A kezdeményezés keretében SMS-ben lehet pénzt küldeni, az összegyűlt teljes nettó összeget a Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítvány kapja. A gyűjtést szombaton gálaműsorral zárja a kereskedelmi tévé.

Nem ez az első alkalom, hogy az RTL a reality kapcsán gyűjtést rendez. 2002-ben, még az első széria alkalmával egy nap alatt 20 millió forintot gyűjtöttek a Miskolci Kórház gyermekosztályának. A ValóVilág2 egy évvel később a Debreceni Egyetem Gyermekklinika sebészeti osztályát több mint 30 millió forinttal támogatta. A 2004-es VV3 nézői pedig 75 millió forintot juttattak a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány javára.

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.