2016. szeptember 21.

Jótékonysági akciót hirdetett az Alföldi

Óvodai mosdófelújítással ünnepelte 50. születésnapját a cég.

Az egykori Alföldi Porcelángyárat 1965-ben alapították meg Hódmezővásárhelyen. A cég utódja, a Villeroy & Boch Magyarország Kft. az 50 éves évfordulót tavaly jubileumi programsorozattal ünnepelte meg, amelynek egyik kiemelt projektje a „Legyen Öné egy egyedi, sorszámozott Alföldi mosdó!” elnevezésű jótékonysági program volt. A társaság tíz darab, fekete mázzal készült, egyedi logóval és oklevéllel ellátott, sorszámozott Alföldi Formo S 65 cm-es mosdót bocsátott licitálásra az ország egyik legismertebb aukciós weboldalán. Az árverésből csaknem félmillió forintnyi felajánlás érkezett a jótékony célra, egy helyi intézmény javára.

A Villeroy & Boch Magyarország Kft. részben az egyedi mosdók elárverezéséből befolyt összegből, részben további felajánlásokból, valamint több százezer forintos saját hozzájárulásából a hódmezővásárhelyi Malom utcai óvoda mosdóit újította fel, amelyet a helyi önkormányzat segítségével választott ki. Ez az óvoda a város egyik legrégebbi intézménye, amely már 1891-ben gyermekmenhelyként, majd óvodaként működött. Az épületben két mosdó van, amelyeket a cég két ütemben teljes egészében felújított. Az első ütem 2015 novemberében a kisebb mosdó felújításával kezdődött el, amit még karácsony előtt átadtak használatra az óvoda egyik csoportjának. A nagyobb helyiségre a nyári szünetben, idén júliusban került sor.

A négyhetes munkálatok alatt a felújított mosdókba az Alföldi szaniterek mellett játékos kiegészítők és vidám színű burkolatok kerültek, amelyeket a Keramitalia Kft. ajánlott fel, hogy a gyerekek minél otthonosabban érezzék magukat. A modern környezetvédelmi követelményeknek megfelelően a mosdókat víztakarékos és a takarítást könnyítő termékekkel szerelték fel. Bár a 68 gyerek a nyári szünet után már birtokba vehette a nagyobbik mosdót is, a hivatalos átadás kedden volt Hódmezővásárhelyen.

A társaságnál jelenleg 850 ember dolgozik, árbevétele 2014-ben 20,3 milliárd, míg 2015-ben 21,7 milliárd forint volt.

A Lidl 210 tonnával csökkenti műanyag-felhasználását

1 napja

A már bejelentett intézkedések mellett csökkenti a műanyag-felhasználását az év végéig a saját márkás ásványvizek PET-palackjainak súlycsökkentésével, továbbá műanyagcsomagolásának visszaszorításával.