2019. augusztus 13.

Kampányol a DRV Zrt.

Céljuk, hogy felhívják a figyelmet a folyadékbevitel fontosságára és a környezettudatosságra.

A kezdeményezés nem új keletű, hiszen a vállalat a tavalyi évben is kiemelt témaként kezelte a csapvízfogyasztás népszerűsítését. A kampánnyal hangsúlyozzák, hogy a csapvíz Magyarországon bárki számára elérhető, a leggyakrabban ellenőrzött termékek közé tartozik, minősége jó, biztonsággal fogyasztható. Egészséges, az emberi szervezet számára hasznos ásványi anyagokat és nyomelemeket tartalmaz. Nyáron pedig különösen fontos a megfelelő folyadékbevitel, hiszen hőségben naponta akár több liter vizet is veszíthetünk izzadtság formájában. A csapvíz vitathatatlan előnye a palackozott vizekkel szemben, hogy gazdaságos, emellett kíméli a környezetet. Ha a csapvizet választjuk, jelentős mennyiségű műanyaghulladéktól mentjük meg Földünket.

Tavaly óta bővült a felhíváshoz csatlakozott vendéglátóhelyek száma, 23 kávézó és cukrászda állt az ügy mellé, akik az együttműködés keretében összesen 500 darab „Csak a csapvíz”-logóval ellátott poharakat kaptak. Ezekben szolgálják fel kísérőként a csapvizet a kávét rendelő vendégeknek, és a poharak a fogyasztás ideje alatt ingyenesen újratölthetők, természetesen csapvízzel. A DRV pedig honlapján és Facebook-oldalán is népszerűsíti az együttműködő üzleteket.

„Mára globális problémává nőtt a környezetszennyezés, sőt – a kanadai Victoriai Egyetem munkatársa által vezetett legújabb kutatás szerint – a palackozott vizekben fokozott mennyiségben találhatók az egészségre káros mikroműanyagok is. Hosszú távú célunk ezzel a kampánnyal, hogy az előnyeit hangsúlyozva népszerűsítsük a csapvizet, és minél többek figyelmét felhívjuk a tudatos fogyasztásra és vízhasználatra. Köszönjük a csatlakozott vendéglátóhelyeknek, hogy a környezetük és vendégeik iránt felelősséget érezve támogatják a kezdeményezésünket” – fűzte hozzá Lakatos Edina, a DRV Zrt. sajtószóvivője.

2000 iskolatáska megtöltésében segít a Tesco

9 órája

A Tesco vásárlói augusztus 3. és szeptember 6. között adománykuponok megvásárlásával támogathatják az Ökumenikus Segélyszervezet Iskolakezdés együtt! adománygyűjtő kampányát.