2017. május 31.

Kampányt indít az EMMI

A fiatalok ″digitális immunrendszerének″ erősítése érdekében indít kampányt az Emberi Erőforrások Minisztériuma az Új Nemzedék Központtal együttműködve.

Novák Katalin a család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkár az Uránia Nemzeti Filmszínházban tartott rendkívüli osztályfőnöki órán vett részt és bejelentette egy úgynevezett digitális immunerősítő program elindítását. A fiatalokat a digitális térben sok veszély fenyegeti, ugyanakkor a "digitális immunrendszerük" nem elég fejlett – mondta.

Poór Csaba, az Új Nemzedék Központ kommunikációs igazgatója közölte: júniusban telekommunikációs, infokommunikációs, kiberbiztonsági cégek, reklámszakemberek és pszichológusok részvételével elkészítik a fiatalok "digitális immuntérképét" és a "digitális immuncsomagot", amely alapján a kampány folyik majd.

A Lidl 210 tonnával csökkenti műanyag-felhasználását

12 órája

A már bejelentett intézkedések mellett csökkenti a műanyag-felhasználását az év végéig a saját márkás ásványvizek PET-palackjainak súlycsökkentésével, továbbá műanyagcsomagolásának visszaszorításával.