2018. március 12.

Karitatív csapatépítés

A Bicskei Gyermekotthon lakói számára saját kezűleg készítettek ajándékokat és játékokat a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. munkatársai.

A Kossuth Zsuzsa Gyermekotthonban dolgozó pedagógusok, nevelők és gyermekfelügyelők rendszeresen saját forrásaik felhasználásával segítik a gyermekek egészséges testi-lelki nevelését és boldogulását. Az intézményben egyre több a speciális, különleges ellátást igénylő gyermek, akik sok esetben alulszocializált környezetből érkeznek, szüleik gyakran komoly életvezetési gondokkal küzdenek.

A Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. munkatársai március 9-én olyan speciális csapatépítő programon vettek részt, amely során húsvéti hangulatú ajándékokat készítettek a gyermekotthon lakói részére. Az alkotó munkát képzett iparművészek segítették, így a munkatársak kézügyességétől függetlenül értékes és minőségi ajándékok – bábok, vászontáskák, kártyajátékok és ékszerek – készültek.

Az elkészült tárgyakat a program végén előre kiválogatott adományokkal együtt adták át a munkatársak a gyermekotthon egy képviselőjének: ruhákat, illat- és sportszereket, valamint írószereket készítettek össze a gyerekeknek.

„A csapatépítő programok a karitatív tevékenységeink speciális területét jelentik számunkra. Folyamatosan keressük azokat a lehetőségeket, amelyek azon túl, hogy önfeledt, vidám és kreatív tevékenységet jelentenek a kollégáinknak, nemes célt szolgálnak és segítséget jelentenek rászorulók számára” - mondta el Martin Olivér, a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. ügyvezető igazgatója.

A karitatív program a LifeTraining Kft. szervezésében valósult meg

Magyarországon startol az UNICEF új programja

16 órája

A Youth Challenge egyfajta „szociális start-up”, amely hátrányos helyzetű fiatalok csoportjait vonja be abba, hogy dolgozzanak ki innovatív megoldásokat az őket leginkább foglalkoztató problémákra.