2011. november 15.

Keleten terjeszkedik a Disney

Kiváló évet zárt október végével a Walt Disney Corp. De van hová tenni a nagy kazal pénzt. És erre már tervek is vannak.

Kiváló évet zárt október végével a Walt Disney Corp. De van hová tenni a nagy kazal pénzt. És erre már tervek is vannak.

Bob Iger elnök-vezérigazgató ugyanis máris bejelentette: "el kell vetni a magot" a fejlődő világban, hogy aztán szüretelni lehessen a termést. A hasonlat minden bizonnyal arra vonatkozik, hogy a cég szabadon fogható tévécsatornát indít Oroszországban, míg az indiai piacon azzal terjeszkedne, hogy kivásárolja partnereit a UTV szórakoztatóipari csoportból, Sanghajban pedig saját témaparkot építene.

A folyamatos befektetések miatt mintegy negyedével csökkentek a társaság szabad pénzeszközei, ugyanakkor 7 százalékos forgalomnövekedés mellett háromszor ekkora mértékben ugrott meg profitja, míg az egy részvényre jutó osztalék 24 százalékkal volt magasabb az előző évinél.

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.