2017. június 07.

Készülj az adatvédelmi rendeletre!

Az EU új adatvédelmi rendelete jövő májusától lesz kötelezően alkalmazandó, de olyan sok feladatot ad a vállalkozások számára, hogy máris itt az idő a felkészülésre.

"Az új rendelet (GDPR) ismerete nemcsak a hihetetlen mértékű bírság veszélye miatt fontos a vállalkozások számára, hanem az előírt számos előírás teljesítése miatt is. Szinte a vállalat teljes működését át kell tekinteni, sőt a szerződéses partner adatvédelmi szempontú átvilágítása is szükséges. Adatvédelmi tájékoztatók, szabályzatok és eljárások elkészítése és az adatkezelési tevékenység dokumentálásának előkészítése az elkövetkező év fontos feladata lesz a cégek számára" – hangsúlyozta Domokos Márton, a DIMSZ adatvédelmi és adatbiztonsági tagozatának vezetője, az ÖRT workshop előadója.

"A Direkt és Interaktív Marketing Szövetség tagjai számára az adatok jelentik a tevékenységük kulcsát, ezért az erre vonatkozó jogszabályok ismerete és betartása nagyon fontos számunkra. E területen pedig az EU új adatvédelmi rendelete új fejezetet nyit. Meggyőződésünk, hogy nem csak a DIMSZ tagok, hanem a reklámszakma valamennyi szereplője számára elemi érdek, hogy a megfelelés érdekében a felkészülést meg tudják kezdeni, ezért ajánlottuk fel a téma szakértőjének előadását a társszövetségek számára" – fogalmazott Hivatal Péter, a DIMSZ alelnöke.

"Az ÖRT mindig is nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy a tagjai munkáját, a jogszabálynak való megfelelést információval, tréninggel, workshoppal segítse. Nagyon köszönjük, és örömmel éltünk a DIMSZ felajánlásával. Fantasztikusan jó előadást tartott Domokos Márton, ráadásul fontosnak tartjuk és hiszünk a szakmai szervezetek együttműködésében, amelyre ez a rendezvény kiváló példával szolgált" – tette hozzá Fazekas Ildikó főtitkár.

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.