2017. június 07.

Készülj az adatvédelmi rendeletre!

Az EU új adatvédelmi rendelete jövő májusától lesz kötelezően alkalmazandó, de olyan sok feladatot ad a vállalkozások számára, hogy máris itt az idő a felkészülésre.

"Az új rendelet (GDPR) ismerete nemcsak a hihetetlen mértékű bírság veszélye miatt fontos a vállalkozások számára, hanem az előírt számos előírás teljesítése miatt is. Szinte a vállalat teljes működését át kell tekinteni, sőt a szerződéses partner adatvédelmi szempontú átvilágítása is szükséges. Adatvédelmi tájékoztatók, szabályzatok és eljárások elkészítése és az adatkezelési tevékenység dokumentálásának előkészítése az elkövetkező év fontos feladata lesz a cégek számára" – hangsúlyozta Domokos Márton, a DIMSZ adatvédelmi és adatbiztonsági tagozatának vezetője, az ÖRT workshop előadója.

"A Direkt és Interaktív Marketing Szövetség tagjai számára az adatok jelentik a tevékenységük kulcsát, ezért az erre vonatkozó jogszabályok ismerete és betartása nagyon fontos számunkra. E területen pedig az EU új adatvédelmi rendelete új fejezetet nyit. Meggyőződésünk, hogy nem csak a DIMSZ tagok, hanem a reklámszakma valamennyi szereplője számára elemi érdek, hogy a megfelelés érdekében a felkészülést meg tudják kezdeni, ezért ajánlottuk fel a téma szakértőjének előadását a társszövetségek számára" – fogalmazott Hivatal Péter, a DIMSZ alelnöke.

"Az ÖRT mindig is nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy a tagjai munkáját, a jogszabálynak való megfelelést információval, tréninggel, workshoppal segítse. Nagyon köszönjük, és örömmel éltünk a DIMSZ felajánlásával. Fantasztikusan jó előadást tartott Domokos Márton, ráadásul fontosnak tartjuk és hiszünk a szakmai szervezetek együttműködésében, amelyre ez a rendezvény kiváló példával szolgált" – tette hozzá Fazekas Ildikó főtitkár.

„Széndobálókat” keres a Heineken

13 órája

Fenntarthatósági témákra érzékeny egyetemistáktól, főiskolásoktól vár ötleteket ökológiai lábnyomának további csökkentésére a társaság.