2016. május 18.

Két magyar startup mutatkozik be az innovációs versenyen

A Telekom Innovation Contest szervezői idén is az újító szellemű vállalkozások jelentkezését várták a világ minden tájáról, így Magyarországról is.

A Telekom Innovation Contest kezdeményezés célja, hogy új vezető tehetségeket és a technológiákat támogasson, amelyek azután a Deutsche Telekom üzleti részlegeihez és leányvállalataihoz kapcsolódhatnak. Idén először lesz nyilvános a rendezvénysorozat záróeseménye, a Telekom Innovation Expo, amelynek Berlin és Krakkó után most Budapest ad otthont a május 23-án megrendezésre kerülő SMART 2016 konferencia keretében.

A pályázatokat és megoldásokat ez alkalommal a következő kategóriákban fogadták: Smart Data Analytics (Intelligens adat analitika ), Future Communication (A jövő kommunikációja), illetve Industry 4.0 és IoT. A pályázóknak legalább egy működő prototípust is be kellett mutatniuk a pályaművükben.

A verseny záróeseményén mutatkozik be a nemzetközi szakmai közönség előtt az innovációs verseny első tíz helyezettje, köztük a magyar PersonalVideo és a Slamby. A PersonalVideo egyedi, személyre szabott, interaktív videókat készít automatikusan bármilyen adatbázisból. A Slamby pedig egy big data menedzsment platformot biztosít cégeknek automatikus és nyelvfüggetlen kategorizálással.

"A Telekom innovációs versenyének célja, hogy olyan startupokat ismerjünk meg, amelyek az infokommunikáció jelenét és jövőjét meghatározó iparágakban tevékenykednek, és amelyek potenciális partnerei lehetnek a vállalatcsoportnak. Infokommunikációs cégként kiemelten fontos számunkra, hogy támogassuk az innovatív technológiák, újító megoldások létrejöttét, elterjedését. Büszkék vagyunk rá, hogy idén is több értékes pályázat érkezett a versenyre Magyarországról, két hazai vállalkozás megoldása pedig a legjobbak közé is került" – mondta el Dobó Mátyás, a Magyar Telekom Product House igazgatója.

A rendezvényt Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom vezérigazgatója nyitja meg. A verseny döntőseinek bemutatkozása mellett olyan előadók is szerepelnek a programban, mint Somlai-Fischer Ádám, a Prezi egyik alapítója, vagy éppen Patrick Cowden, a Beyond Leadership alapítója. Az eseményen résztvevők találkozhatnak a Deutsche Telekom üzleti területeinek képviselőivel és a nemzeti vállalatok döntéshozóival is.