2014. október 31.

Két új taggal bővült a Public Relations Global Network

Az új tagok csatlakozásával Romániában, valamint az Egyesült Államok közép-nyugati régiójában erősödött a független PR-ügynökségeket tömörítő hálózat.

Az új tagok csatlakozásával Romániában, valamint az Egyesült Államok közép-nyugati régiójában erősödött a független PR-ügynökségeket tömörítő globális hálózat.

Új tagokkal bővült a Public Relations Global Network (PRGN): a romániai Free Communication és az egyesült államokbeli Bianchi Public Relations csatlakozását a független PR-ügynökségeket tömörítő globális szervezet a múlt héten Londonban megrendezett őszi közgyűlésén jelentette be, ahol Magyarországot a Goodwill Communications képviselte. A két új tagvállalat komoly iparági szakmai tapasztalatokkal és kapcsolatrendszerrel gazdagítja az immár közel 50 tagot számláló hálózatot, többek között olyan kulcsfontosságú szektorokban, mint az egészségügy és az autóipar. A román Free Communication emellett tagja a CEE Alliance for Strategic Communications (CEEASC) kelet-európai regionális hálózatnak is, amelyet a PRGN egyetlen magyar tagvállalata, a Goodwill Communications alapított.

„A Free Communication és a Bianchi Public Relations csatlakozásával hálózatunk újabb kiemelt pozíciókat szerzett Kelet-Európában és az Egyesült Államok közép-nyugati régiójában” – mondta Uwe Schmidt, a PRGN soros elnöke, a hamburgi székhelyű PRGN-tagvállalat, az Industrie-Contact AG ügyvezetője. – „A PRGN mind ágazati, mind földrajzi szempontból rendkívül szerteágazó ügyfélköre számára jelentős érték ügynökség-hálózatunk további bővítése és új kulcspiacok megszerzése.”

A 2002-ben Bukarestben alapított, Alexandra Dinita irányításával működő Free Communication stratégiai tervezést és tanácsadást, médiakapcsolati, online kommunikációs, illetve közösségi média tanácsadást nyújt a privát, valamint a közszférában működő vállalatoknak. Ügyfelei között számos iparág kiemelt szereplői megtalálhatók, mint például az egészségügy, a gyógyszeripar, biztosítás, pénzügy, ingatlan, közlekedés és a kiskereskedelem. Jelenleg, többek között a Sanofi, a Mazda, a WizzAir és a Panasonic nagyvállalatokkal dolgozik együtt.

Az 1992-ben Detroitban alapított, Jim Bianchi által irányított Bianchi Public Relations túlnyomó részben az ipari szektor szereplőinek nyújt stratégiai kommunikációs tanácsadói szolgáltatást. Az ügynökség a 100 legnagyobb észak-amerikai autóipari szereplő közül 13-at is ügyfelei között tudhat. 1992 óta a Freudenberg-NOK, 1994 óta a TRW Automotive, 1997 óta a Johnson Controls Automotive és 2008 óta a Schaeffler Group USA kommunikációs partnere.