2019. február 12.

Kétmillió videóindítást generált az Evomedia influencer-kampánya

A felvételi időszakára időzített közszolgálati kampányban az Evomedia Horváth Dávid, felsőoktatási témákra szakosodott influencerrel dolgozott együtt.

A százezer felvételizőt (és szüleiket) megcélzó videósorozat elsősorban a Videa, az Origo gazdaság rovat, illetve a ReBlog felületein futott nagy sikerrel.

A kezdeményezés két részre oszlott, egyrészt az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás előtt annak promóciója és a 2018-as videók feldolgozása történt, ami 906 ezer videóindítást és 740 ezer véginézést generált. Míg a szakkiállítás után a 2019-es videók kerültek előtérbe. A bevont influencer videónként három, különböző egyetemet képviselő hallgatónak tett fel három-három kérdést arról, hogy mit csinál a gyakorlatban az, aki az adott szakon végez; mennyit lehet keresni szakirányos elhelyezkedéssel; és végül, hogy miben tud többet nyújtani az adott egyetem másoknál. A szakkiállítás utáni sorozaton 1,16 millió videóindítás és 933 ezer végignézés keletkezett. Összesen közel 2 millió videóindítás történt, melyekből 1,6 milliószor végig is nézték a kisfilmeket.

A friss, 2019-ben készült szakokat bemutató videók megtekintését nézve a legtöbb megtekintést a Debreceni Egyetem gyűjtötte össze - több mint 933 ezret. A második helyre a Pécsi Tudományegyetem került 475 ezer megtekintéssel - a PTE-nek 5 különböző szakról volt kompetens megszólalója. Őket követi a Szegedi Tudományegyetem, ahol négy szakról nyilatkoztak, amivel 376 ezer megtekintést generáltak az intézménynek. Fej-fej mellett, 294 ezer megtekintést sikerült elérnie a Corvinusnak és a Budapesti Gazdasági Egyetemnek is, ahol egyébként azonos szakokról voltak a megszólalók. De 2-2 szakkal 208 ezer megtekintést tudhat magáénak a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és 200 ezer megtekintést a kecskeméti Neumann János Egyetem is, míg közel 110 ezer megtekintéssel zárja a sort a Soproni Egyetem.

A videók elkészítését megszponzorálhatták az egyetemek, de befolyásolta a megszólalók arányát és összetételét az is, hogy a standon volt-e olyan képviselő, aki az adott szakon érintett volt és a kamerás nyilatkozatot is vállalta, mivel sok helyen ezt nem tudták biztosítani a kiállítók.

A felsőoktatási felvételivel és továbbtanulással foglalkozó sorozat folytatódik, melyben szintén lehetőség van szponzorációra az egyetemeknek. További, prezentációs videók formájában kerül bemutatásra például a Budapesti Corvinus Egyetem működési modelljének változása, melyet már 72 ezren néztek meg, de hasonló bemutató videó készül és a Debreceni Egyetemnek is - írják.

December nyerő hónapnak számít

1 napja

Legutóbb a nyári időszak hozott szerencsét az Ötös- és Hatoslottó játékosainak, a téli szünet közeledte pedig jó ómen lehet az újabb főnyereményre.