2012. február 28.

Ketten versenyeznek az online közönségmérésért

Két konzorcium jutott a második fordulóba, az egyik a mérést most is végző páros. Márciusban mutathatják be részletes ajánlataikat.

Két konzorcium jutott a második fordulóba, az egyik a mérést most is végző páros. Márciusban mutathatják be részletes ajánlataikat.

A Döntő Bizottság döntése alapján a GfK-Medián és az Ipsos-Gemius páros jutott a Digitális Közönségmérés Tender (dtk13) második fordulójába. A pályázók márciusban mutathatják be részletes ajánlataikat, s a jelen becslés szerint április második felére derülhet ki, hogy ki végzi az online közönségmérést 2013 és 2017 között.

Az Internet Hungary-n bejelentett dtk13 pályázati felhívása 2011 decemberében jelent meg, ezt hét piackutató cég igényelte. A február 13-i határidőig végül három konzorcium pályázott - a második fordulóba jutottak mellett a TNS-Medián páros.

Az ajánlatokat a médiatulajdonosi és ügynökségi résztvevők által megbízott, szakértői és üzleti döntéshozókból álló bizottság az elmúlt két hét során értékelte. A közlés szerint a beérkezett pályázatok a felhívás valamennyi részére, így a webanalitika, forgalommérés, online közönségmérés, online video mérés és mobilmérés területekre is adtak adtak javaslatot.

A mérést jelenleg az Ipsos és a Gemius párosa végzi.

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.