2010. október 03.

Kevesebbért kutattatunk

Körülbelül másfél milliárd forinttal kevesebbet kutattak össze tavaly a piac hazai szereplői, mint egy esztendővel korábban.

Körülbelül másfél milliárd forinttal kevesebbet kutattak össze tavaly a piac hazai szereplői, mint egy esztendővel korábban.

A válság alatt még költségorientáltabbá váltak a beszerzések, ami nyomott árakat eredményezett – vázolja a folyamat okait a Médiainfo. Mint írják, 2009-ben éves összehasonlításban 8 százalékkal csökkent a magyarországi piackutatók által végzett kutatások összértéke, ami így 15,6 milliárd forintot tett ki, szemben a 2008-as 17 milliárddal.

"A piac lassú, de folyamatos növekedése tehát a múlt évben megtört, és a két évvel korábbi szintre esett vissza. A hazai cégek árbevételét gyarapította ezen felül az az összesen 1,4 milliárd forint értékű projekt, melyet - jellemzően regionális központként - külföldi ügynökségeknek közvetítettek" – idézik a felmérést megrendelő Piackutatók Magyarországi Szövetségének (PMSZ) elnökét, Jakab Áront.

"Az online kutatás, noha egyre több ügyfél alkalmazza, értékben nem hozta az általánosan várt növekedést, jelenleg 7 százalékot hasít ki a teljes költésből" - mondta el Barcza Enikő, a PMSZ elnökségi tagja. Ennek hátterében a szakember szerint az éleződő árverseny áll: az új szereplők dömpingárakkal és sokszor megkérdőjelezhető szakmai színvonalon kínálnak adatfelvételt az ügyfeleknek, illetve alvállalkozóként kutatócégeknek.

Szűrőprogramot támogat a Danone Magyarország

14 órája

2018-ban ismét országjáró körútra indul Magyarország átfogó egészségvédelmi programjának speciális szűrőkamionja. A legnagyobb nemzeti szűrőprogramhoz idén a Danone kiemelt stratégiai partnerként csatlakozik.

Új ízvilág a Drehertől

14 órája

A fővárosi főzde kínálatában is megjelent az első felsőerjesztésű variáns. A Pale Ale ráadásul jól illeszkedik a kommunikációs platformhoz is.