2014. május 09.

Kevesebbet hoz a nyomtatott sajtó a Springernek, mint az online

A cég üzleti fókusza mellett a Funkénak eladott lapok kieső bevétele is magyarázza a hangsúlyeltolódást.

A cég üzleti fókusza mellett a Funkénak eladott lapok kieső bevétele is magyarázza a hangsúlyeltolódást.

Az első negyedévben 4,4 százalékkal 692,3 millió euróra növelte forgalmát az Axel Springer. A kamatoktól, adóktól és értékcsökkenéstől tisztított eredmény pedig 14 százalékkal 118,4 millió eurós szintre nőtt. A digitális média, mint például az Autohaus24.de és az Immonet az év elején a bevételek több mint felét hozták. A növekedést így ismét azon terület segíti elő, melynek kiépítését a Springer is támogatja. „Az, hogy először értük el forgalmunk és nyereségünk több mint felét a digitális üzletből, egy szimbolikus útjelző” – mondta el Mathias Döpfner konszernvezér.

Az adatok és előrejelzések most először nem tartalmazzák azokat az újságokat és folyóiratokat, melyeket a Springer a Funke médiacsoportnak eladott. A Hamburger Abendblatthoz és a Berliner Morgenposthoz hasonló hagyományos lapok a Szövetségi Kancellári Hivatal (BKA) adatai szerint május eleje óta tartoznak az esseni vállalathoz, ez pedig tovább növelte a digitális forgalom többletét. Az idei évre vonatkozóan Döpfner megerősíti az előrejelzéseket, melyek szerint a forgalom egyjegyű, az operatív profit pedig kétszámjegyű százalékkal fog nőni. Az üzemi forgalom várható visszaesését bőven túl fogja szárnyalni a reklámbevételek és más díjakból származó összegek emelkedése. A berlini konszern természetesen továbbra is az internetes üzletei kiépítését helyezi előtérbe.

A hírt a Médianéző nemzetközi sajtófigyelő szolgáltatásának köszönhetjük.

A korábbi egyenleg is visszajár

1 napja

Az adategyeztetést elmulasztó Telenor ügyfelek akár a jövő év elejéig, 2018. február 28-ig kérhetik korábbi hívószámuk visszaállítását is.

Elérhető a PayPal-es fizetés Nintendo készüléken is

1 napja

A készülékekre letölthető szoftverek megvásárlásához, illetve a Nintendo eShop felhasználói fiókon keresztül történő vásárlások értékének kiegyenlítésére 34 országban áll rendelkezésre a fizetési opció.