2011. december 06.

Kiírták a digitális tendert

Ahogy azt várni lehetett, a mostani kiírás komplexebb, mint az előző. A webes felületeken kívül a mobil platformra és a videótartalmakra is vonatkozik

Ahogy azt várni lehetett, a mostani kiírás komplexebb, mint az előző. A webes felületeken kívül a mobil platformra és a videótartalmakra is vonatkozik.

Elkészítette a digitális közönségmérési tender anyagát az IAB Hungary és a Magyarországi Kommunikációs Ügynökségek Szövetsége (MAKSZ). A mostani kiírással a 2013-2017 közötti kutatási partnert keresik.

A DKT13 elnevezésű tender projektvezetője - hasonlóan az olvasottságmérési tenderhez - Máth András. A győztest a tervek szerint 2012 második negyedévében hirdetik ki, és a teszteket követően az első hivatalos adatokat 2013. január 2-án közölhetik.

A pályázat révén ezúttal nem kizárólag a klasszikus webes felületekre kérnek megoldást a piackutatóktól, hanem a mobileszközök médiahasználatára és a videótartalmak mérésére is.

A tenderre az ajánlatkérők valamennyi olyan kutatóintézet és konzorcium jelentkezését várják, amelyek már rendelkeznek digitális közönségmérési gyakorlattal a világban. A pályázatok beadási határideje 2012. január 30.

A tenderrel kapcsolatos korábbi részletes cikkünk elérhető ezen a linken, benne a piaci kérdésekkel, elvárásokkal és aggályokkal.