2011. február 04.

Kijött a Metro az alagútból

Ismét nyereséges lett az ingyenes újságot kiadó svéd Metro International tavaly, bár ez az eredménytöbblet mindössze 4 millió euró.

Ismét nyereséges lett az ingyenes újságot kiadó svéd Metro International tavaly, bár ez az eredménytöbblet mindössze 4 millió euró. A megelőző évben 21,7 millió eurós vesztesége volt a kiadónak.

Legutóbb a 2006-os után könyvelhetett el profitot az 1995-ben lapjaival megjelent svéd cég, amelynek újságjai mára már a világ 19 országának mintegy száz városában érhetők el.

A 2010-es eredmény elsősorban a hirdetési bevételek növekedésének köszönhető, leginkább Svédországot, Kanadát, Oroszországot és Hongkongot emeli ki a vállalat jelentése a jól teljesítő hirdetési piacok közül, míg ellenkező irányt Franciaországban, Hollandiában és Dániában tapasztaltak.

A hirdetési biznisz fokozatosan javult a múlt év során - számol be a The Guardian a vállalati éves adatokat idézve. Különösen a negyedik negyedév hozott nagy növekedést, 2009 azonos időszakához képest. Ugyanakkor például a brit és ír piacon évek óta nyereséges a Metro kiadása.

Az eredményekhez az utóbbi idők karcsúsítási is hozzájárulhatnak. Ezeknek éppen az volt a célja, hogy a kevésbé jövedelmező piacokról kivonuljanak, vagy csupán franchise megállapodáson keresztül maradjanak jelen, s aztán a felszabaduló tőkét a még fejlődő országokba csoportosítsák át. A Metro International legutóbb vezetőségi költségein is faragott.

Címkék: metro

Forradalom újratöltve

Médiapiac1 napja

Egy paraszthajszálnyira vagyunk a realitás és a virtualitás összeolvadásától. Már csak a megfelelő eszköz hiányzik, és minden a feje tetejére állhat – állítja a geneRÁCIÓk előadója.

Jogsértően tájékoztatott az Orangeways

2018. március 14.

A GVH a jogsértésért több mint 85 millió forint bírságot szabott ki a vállalkozásokra, és megtiltotta a jogsértő magatartás folytatását.