2012. április 13.

Kilencedjére is: E-Kereskedelem Konferencia

A SzEK.org ismét megrendezi az e-kereskedelmi szakma éves mérvadó rendezvényét, a IX. Elektronikus Kereskedelem Konferenciát májusban.

A SzEK.org ismét megrendezi az e-kereskedelmi szakma éves mérvadó rendezvényét, a IX. Elektronikus Kereskedelem Konferenciát májusban.

Az e-kereskedelem változatlanul a gazdaság legdinamikusabban fejlődő területe, amely töretlenül növekszik, dacolva válságokkal, árfolyamokkal és egyéb csapásokkal - ám a növekedés kétségtelenül lassul. Ennek oka vajon a gazdasági környezetben keresendő, vagy egyszerűen lecsökkent az a hatalmas vákuum, ami az elmúlt évtizedben mozgásban tartotta a piacot? Hiszen ma már minden komoly keresletre akad megfelelő kínálat, s bár vannak még sajátosan magyar gyermekbetegségek (pl. a bankkártyás fizetés alacsony, és a személyes átvétel magas aránya), a hazai e-kereskedelem úgy tűnik, túl van a kamaszkoron. Vagy mégsem? Többek között erre a kérdésre keresi a választ a Szövetség az Elektronikus Kereskedelemért Közhasznú Egyesület, a SzEK.org hagyományos tavaszi seregszemléje, a IX. Elektronikus Kereskedelem Konferencia, május 3-án és 4-én Gárdonyban, a Vital Hotel Nautisban.

A ember kamaszkorában igyekszik kitalálni, ki is ő valójában, utána jön az önmegvalósítás, amiben az lesz igazán sikeres, aki kellő ügyességgel vegyíti a célra-tartó elszántságot és a változó körülményekhez való rugalmas alkalmazkodást. Itt tartanak ma a hazai e-kereskedelem meghatározó szereplői: brandet építenek, terjeszkednek, fuzionálnak, újraszervezik, átfogalmazzák magukat. A Bookline-ból Shopline lett, az Extreme Digital elkezdett játékokat és könyveket is árulni, a Vatera mögé pedig a hazai e-kereskedelem meghatározó cégbirodalma épült. Éleződik a verseny, fogynak a szabad területek, megindultak a befektetések, felvásárlások, fúziók és együttműködések. És közben még mindig nem látható pontosan, milyen hatással lesz az e-kereskedelem fejlődésére a két legnagyobb kihívást jelentő újdonság: a közösségi vásárlás és az okostelefonok terjedése. Az e-kereskedelmi szakma legnagyobb konferenciájának előadásai és beszélgetései – az e-kereskedelmi piac hazai prominensei és néhány külföldi vendég részvételével – elsősorban e témák köré épülnek.

A tavalyi nagy sikerre tekintettel a második napon ismét villásreggeli keretében rendeznek egy exkluzív találkozót is, melynek témája idén is a pénz lesz. A délelőtt 10-kor kezdődő „Pénzéhes reggeli”-n az elmúlt év legfontosabb céges átalakulásairól, befektetésekről, finanszírozásról és adózásról lesz szó.

További információk és részletes program, itt: http://www.szek.org/programjaink/konferenciak/9ekk

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.