2011. augusztus 15.

Kína lehet a világ második legnagyobb médiapiaca

A természeti és atomkatasztrófa után ocsúdó Japánt már az idén lefőzhetik, utána csak az Egyesült Államok áll előttük.

A természeti és atomkatasztrófa után ocsúdó Japánt már az idén lefőzhetik, utána csak az Egyesült Államok áll előttük.

Mostanra a hirdetési piac kínálati oldala is igazodni látszik az új fogyasztókra éhes cégek keresletéhez a kínai piacon, melynek nyomán 2011 végére az ázsiai országé lehet a második legnagyobb hirdetési piac - áll az eMarketer kutatásában. Ez azt jelenti, hogy Kína Japán elé kerül, és már csak az Egyesült Államok marad előtte.

2010-ben az eMarketer számításai szerint 34 milliárd dollárnyi reklámpénz fordult meg a japán piacon, ami 0,4 százalékos növekedés eredménye volt. A cunami és az atomkatasztrófa nyomán azonban idén 3,7 százalékos visszaesésre számítanak, tehát a reklámpiac 32,7 milliárd dollárt tehet ki.

Eközben az óriási belső piaca hajtotta Kína médiaköltése idén 14 százalékkal bővülhet, s így elérheti a 38,3 milliárd dollárt. Az amerikaiak pedig még biztonságban tudhatják magukat 157,4 milliárd dollárosra becsült reklámköltésükkel.

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.