2012. május 29.

Kínai mozilánc Amerikában?

Kínai ingatlankereskedelmi hálózat veszi meg az Egyesült Államok mozipiacának második számú szereplőjét.

Kínai ingatlankereskedelmi hálózat veszi meg az Egyesült Államok mozipiacának második számú szereplőjét.

A Dalian Wanda kiszemeltje az AMC Entertainment, amely hosszabb ideje próbálkozott tőzsdei bevezetéssel pénzt keríteni. A 2,6 milliárd dollárosnak mondott üzlet keretében a kínai befektető egy olyan rendszerhez jut, amely 360 mozit üzemeltet, illetve részben tulajdonol. Multiplexekről lévén szó, a moziszám összesen ötezernél is több előadó-, illetve vetítőtermet jelent.

A filmszínházak zöme az Egyesült Államokban és Kanadában található, de jut néhány az Egyesült Királyságra, Franciaországra és Hong Kongra is. Csakhogy az online filmnézés itt is érezteti hatását: a tavalyi év utolsó negyedében már mintegy 73 millió dolláros mínuszt produkált a cég.

Munkában az ÖRT új főtitkára

12 órája

Gerendi Zsolt több mint húsz ügynökségi területen eltöltött év után döntött a váltásról, majd csatlakozott az ÖRT csapatához. Fazekas Ildikó az igazgatói feladatokat látja el.

Globális hálózatot alapított a HG Media

18 órája

Magyarországon eddig példa nélküli attrakcióval próbálják visszatornászni magukat a lejtmenetből a kormányzati kommunikációs bevételektől megfosztott reklámosok - írja a 24.hu.