2012. május 29.

Kínai mozilánc Amerikában?

Kínai ingatlankereskedelmi hálózat veszi meg az Egyesült Államok mozipiacának második számú szereplőjét.

Kínai ingatlankereskedelmi hálózat veszi meg az Egyesült Államok mozipiacának második számú szereplőjét.

A Dalian Wanda kiszemeltje az AMC Entertainment, amely hosszabb ideje próbálkozott tőzsdei bevezetéssel pénzt keríteni. A 2,6 milliárd dollárosnak mondott üzlet keretében a kínai befektető egy olyan rendszerhez jut, amely 360 mozit üzemeltet, illetve részben tulajdonol. Multiplexekről lévén szó, a moziszám összesen ötezernél is több előadó-, illetve vetítőtermet jelent.

A filmszínházak zöme az Egyesült Államokban és Kanadában található, de jut néhány az Egyesült Királyságra, Franciaországra és Hong Kongra is. Csakhogy az online filmnézés itt is érezteti hatását: a tavalyi év utolsó negyedében már mintegy 73 millió dolláros mínuszt produkált a cég.

Egyre fontosabb a gyártók szerepe a fenntarthatóságban

28 perce

A GfK nemzetközi szinten prioritásként kezeli a fenntarthatósághoz kötődő vásárlói attitűdök folyamatos monitorozását. Magyarországon 2020 májusában mérték fel legutoljára a háztartásvezetők környezettudatosságát.

Teljes a Budapest Design Week programja

1 órája

A Budapest Design Week, Magyarország legjelentősebb design eseménye, október 1. és 11. között hibrid formában jelentkezik, azaz a programok jelentős része az online térben valósul meg.