2012. július 04.

Kincsvadászat pannon tájon

A PLT lapjai ismét négy megyés „kincsvadászatot″ rendeztek, ezúttal tavasszal, májusban és júniusban.

Megyénként két, eddig még nem túlságosan ismert kirándulási helyszín GPS koordinátáit tették közzé a Fejér Megyei Hírlapban, a veszprémi Naplóban, a Vas Népében, a Zalai Hírlapban és a Dunaújvárosi Hírlapban a lapok munkatársai, s kedvező fogadtatást, vendéglátást is ígértek a koordináták alapján fellelhető tájakon. Összesen nyolc egymást követő vasárnap várták olvasóikat megyéik különböző turisztikai pontjain a PLT lapok szervezői.

Nagy siker volt a PLT-lapok olvasói körében az elmúlt év őszén rendezett „kincsvadászat” játék. A résztvevők közül sokan kérték akkor a szervezőket, hogy folytassák ezt a kezdeményezést, jelöljenek ki jövőre is olyan látogatási helyszíneket, amelyek még nem közismertek, de érdemes lenne megismerni őket.

Az idén május-júniusban ismételten megrendezett játékot hétről hétre az újságokban szerdánként megjelenő Utazó magazin koordinálta. Az idei első helyszín a Veszprém megyei Nagyvázsony volt, majd a túrázók a vasi Kőszeget, a Fejér megyei Kápolnásnyéket, a zalai Zalavárt, majd az újabb körben, ugyanilyen megyei sorrendben Cseszneket, Szalafőt, Fehérvárcsurgót és Szécsiszigetet kereshették fel.

Az érdeklődés hasonló volt a tavalyihoz, százával érkeztek az autók a helyszínekre, a rendezvényen közreműködő munkatársak pedig szorgalmasan osztogatták a pecsétgyűjtő füzeteket, és pecsételték a helyi kedvezményekre jogosító kuponokat. A résztvevők ugyanis a kuponok segítségével a megszokottnál olcsóbban, gyakran fél áron vehették igénybe a környék vállalkozásainak szolgáltatásait. Éttermek, fürdők, várak, múzeumok és szállásadók is örömmel csatlakoztak az akciónhoz. A legtöbb kirándulót az idén az első zalai helyszín, Zalavár vonzotta, 562-en keresték fel a kis-balatoni történelmi helyet, de az olvasók szorgalmasan gyűjtötték a többi településen is a pecséteket, hogy részt vehessenek a nyereményjátékon. A szabályok szerint a nyolc túrából minimum négyet kellett teljesíteni ahhoz, hogy nyerni is lehessen. Az idén összesen 3156 olvasó kapcsolódott be a kincsvadászatba, de az is figyelemre méltó, hogy a nyolc helyszínen negyvenkét szolgáltató nyújtott kedvezményeket a vendégek számára.

"Most, a játék nyolcadik állomásán sokan mondták, milyen kár, hogy vége van, de köszönik, hogy olyan helyszínekre navigált a PLT, amelyek mellett eddig csak elmentek, vagy ahova maguktól nem jutottak volna el. A másik, igen pozitív látogatói kiemelésként pedig azt említették az olvasók, hogy a kedvezményt nyújtó partnerek révén egész napos programot kínáltak a résztvevőknek"- foglalta össze a tanulságokat Győrffy István szerkesztőségi tanácsadó.

plt kincsvadászat