2010. május 19.

Kint lesznek a vízből

Négy országos napilap és három mobilszolgáltató is összefog az árvízkárosultak megsegítésére. Ki-ki a maga módján.

Négy országos napilap és három mobilszolgáltató is összefog az árvízkárosultak megsegítésére. Ki-ki a maga módján.

“Magyarország négy országos napilapja”, a Blikk, a Magyar Nemzet, a Nemzeti Sport és a Népszabadság a Miskolc közelében fekvő, árvíz sújtotta területek károsultjaiért tesz; minden e hét pénteken eladott minden példány árából öt forintot juttatva a természeti csapás elszenvedőinek. Fél évtizede ugyanez a négy orgánum hasonlóan közös akcióval támogatta a Mátrakeresztesi katasztrófa károsultjait.

A Telenor, a T-Mobile, a T-Home és a Vodafone szerda déltől indít közös segélyvonalat az 1749-es számon az ítéletidő károsultjainak megsegítésére és az árvíz elleni védekezés támogatására. Az adományokból befolyt összeget a Magyar Vöröskereszt juttatja el a rászorulóknak. Az e számot hívó vagy az erre a számra az „ARVIZ”, vagy „ÁRVÍZ” szót szöveges üzenetben küldő ügyfelek 200 forintot adományoznak, amely a Magyar Vöröskereszt közreműködésével jut el a mentési munkálatok céljaira és a kárt szenvedettekhez.

Magyarországon startol az UNICEF új programja

41 perce

A Youth Challenge egyfajta „szociális start-up”, amely hátrányos helyzetű fiatalok csoportjait vonja be abba, hogy dolgozzanak ki innovatív megoldásokat az őket leginkább foglalkoztató problémákra.