2013. március 29.

Kiosztották az InnoMax és InnoApps Djíakat

Idén főleg olyan vállalatok kaptak díjat, amelyek a modern technológia segítségével, a közösségi érdekek mentén voltak képesek innovatív megoldásokra.

Idén elsősorban olyan vállalatok kaptak díjat, amelyek a modern technológia segítségével, a közösségi érdekek mentén voltak képesek innovatív megoldásokra. Így nyert okostelefonra integrált egészségnapló, a közösség erejét használó „egérút” navigációs alkalmazás, és a tömegközelekedés minőségén javító fejlesztés, de díjaztak offline okostelefonos térképalkalmazást és „zöldebb” szervertermeket eredményező, intelligens hűtési rendszert is.

„A világ az elmúlt években olyan innovációkról szólt, amelyek tömegeket tudtak megmozgatni, közösségeket teremtettek. Így nőtt óriássá a Google, a Facebook vagy az iPhone. Az idei InnoMax díjas vállalatok kivétel nélkül képesek voltak a modern technológiát a közösség erejével, közösségi érdekekkel ötvözni – mondta el Gerlei Gyöngyvér, az Invitel vállalati értékesítési igazgatója, az InnoMax Díj zsűri-elnöke. – Volt olyan cég, mely a krónikus betegek hatékonyabb gyógyításért fejlesztett. Nyert a közösség erejét használó, real-time dugófigyelővel ellátott autós navigáció, és tömegközlekedési cég is, amely gigantikus utas-tájékoztatási, forgalomirányítási reformot vitt véghez. Bátor és izgalmas fejlesztések. Büszkék vagyunk arra, hogy az Invitel szolgáltatásaival adhatott támogatást mindehhez” – tette hozzá.

Mártha Imre, az Invitel közelmúltban kinevezett operatív főigazgatója adta át a 20-69 fős vállalatok kategóriájában a díjat. „Jó volt látni, hogy mennyi új gondolat, ötlet vált megvalósított termékké, szolgáltatássá a klasszikus kkv kategóriában. Az ország gazdasági helyzetét is döntően meghatározza, hogyan teljesítenek a hazai kis- és középvállalkozások a következő időszakban. Miközben jelentős a gazdasági szerepük – hiszen óriási mértékben járulnak hozzá a hazai GDP-hez –, érdemtelenül kevés figyelmet és reflektorfényt kapnak. Az Invitel saját ügyfélkörében is jelentős részt képvisel ez a szektor, köztük számos családi vállalkozás is. Jóleső érzés, hogy saját eszközeinkkel, mi is támogathatjuk elismeréssel, díjjal, szolgáltatással a nehéz körülmények között is jól teljesítő vállalatokat” – mondta el a díjátadó után a vállalatvezető.

Az idei év leginnovatívabbnak ítélt InnoMax pályázatai:

 • „egeszsegnaplo.hu”, okostelefonra integrált egészségnapló-alkalmazás a krónikus betegek hatékonyabb gyógyulásáért (REDMARK Kft.)
 • „Egérút-navigáció” (GeoX Térinformatikai Kft., a közösség erejét használó navigációs alkalmazás)
 • valamint a közösségi közelekedés minőségén javító komplex szolgáltatás-innováció (Tisza Volán Közlekedési és Szolgáltató Zrt.)

Az InnoApps Díj:

· „Ne szórakozz!” kategóriájában a HuMap, egy nyílt forráskódú, ingyenes, hirdetésmentes offline térképalkalmazás nyert, amelyben Magyarország, Budapest és több európai nagyváros térképét használhatjuk internetkapcsolat nélkül.

A „Szórakozz!” kategória internetes szavazásának nyertese Knot it Out! ("Bogozd ki!") játék lett.

Az InnoMax Díj nyertesei

5-19 fő közötti vállalkozások kategória

 • I. helyezett – REDMARK Kft. - Pályázatának címe: Egészségnapló
 • II. helyezett – E.N.S. Zrt. - Pályázatának címe: Kerüljön Ön is a Google címlapjára! Keresőbarát tárhely: az új recept!
 • III. helyezett – e-Capital Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. – FIXidopont.hu online foglalási rendszer szolgáltatóknak

20-69 fő közötti vállalkozások kategória

 • I. helyezett – GeoX Térinformatikai Kft. – Pályázatának címe: Egérút navigáció
 • II. helyezett – DLM Solutions Kft. – Pályázatának címe: Élményvásárlás
 • III. helyezett – Rubin Informatikai Zrt. – Pályázatának címe: Zöld szerverterem Rubin COOL-lal

70-fő feletti vállalkozások kategória

 • I. helyezett – Tisza Volán Közlekedési és Szolgáltató Zrt. – Pályázatának címe: Forgalomirányítás és utastájékoztatás-fejlesztés a Dél-alföldi Volán Régió társaságainál
 • II. helyezett – Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház Nonprofit Zrt. – Pályázatának címe: Felhő alapú technológiák, Illetve az ASP alapú rendszerek alkalmazása a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház Nonprofit Zrt.-nél
 • III. helyezett – Naturtex Gyapjú és Tollfeldolgozó Kft. – Pályázatának címe: Vállalati folyamatmenedzsment-fejlesztés és internetes értékesítés a Naturtex Kft.-nél

Az Invitel InnoMax Díj Index.hu által felajánlott különdíját nyerte:

Rubin Informatikai Zrt. – „Zöld szerverterem Rubin COOL-lal” című pályázatával.

Az Invitel InnoApps Díj nyertesei

Ne szórakozz! kategória – a zsűri döntése alapján

I. helyezett – Szalkai Balázs (ELTE TTK Matematikus MSc) – Pályázatának címe: HuMap – Offline EU-s térképek

Szórakozz! kategória – Facebook szavazás alapján

I. helyezett – Hegedűs Tamás László (BME-VIK, mérnök informatikus szak) – Knot it Out! ("Bogozd ki!") játék

Az InnoMax Díj az elmúlt négy év alatt innovációs üzleti fórummá nőtte ki magát, ahol év közben üzleti klub rendezvényeken találkozhatnak a résztvevők. Az Invitel célja, hogy a hazai kkv és nagyvállalati szektor telekommunikációs és informatikai szolgáltatópartnereként felhívja a figyelmet a körülöttünk működő – nehéz piaci szituációkban is helytálló – valóban kreatív, innovatív cégekre. Az InnoApps fejlesztői különdíjjal pedig lehetőséget kíván adni a megmérettetésre a tehetséges diákoknak is. A legjobb pályamunkákért járó díjakat szakmai zsűri bírálta el. Már negyedik éve tagja az InnoMax zsűrijének Krisán László a Széchenyi Kártya programot megalkotó és koordináló KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója. Másodszor vállalta el a zsűrizést Papp Péter programozó matematikus, a kancellar.hu informatikai biztonsági cég elnöke, valamint Dr. Peredy Zoltán egyetemi doktor, a Nemzeti Innovációs Hivatal főosztályvezető-helyettese. Az InnoMax médiapartnere a CEMP, a zsűrizésben Pusztay András az Index.hu Zrt. ügyvezető igazgatója, közgazdász, újságíró vett részt a média világából. Ugyancsak először lett zsűritag Halácsy Péter, a világhírű karriert befutó prezi.com társalapítója, technológiai igazgatója. A zsűri elnöke az idei évben Gerlei Gyöngyvér az Invitel Zrt. vállalati értékesítési igazgatója volt.