2016. július 26.

Kipróbálható a virtuális valóság a Telekomnál

Július 25-től a Magyar Telekom Allée-beli üzletében a HTC VIVE készülékkel mutatják be a VR-ben rejlő lehetőségeket.

A virtuális szemüveg használhatósága jelenleg főleg a játék- és a szórakoztatóipar területén vonzza a fejlesztőket és a vásárlókat, lehetőségei azonban messze nem merülnek ki ezekben. A technológia megváltoztatja a bevett gondolkodásmódot, a kommunikációt, az oktatást; az orvostudomány területén áttörést, az iparban és a kereskedelemben pedig elemi változást várnak a szakértők, így várhatóan jelentős hatással lesz a mindennapokra.

A VIVE technológia egyedisége abban áll, hogy itt „room-scale”, tehát szoba méretű, valós arányokkal találkozhat a felhasználó. A kézben tartott kontrollerek segítségével a környezet reagál a mozgásra, interaktívak a virtuális terek és tárgyak: ez tehát nem csak egy szemlélődő, hanem egy valóban interaktív virtuális megoldás. Átlagos teljesítménnyel a VR élmény sem az igazi: a kifejezetten VR technológiára tervezett új, gamereket is megcélzó számítógépek családja, az Omen PC-k teszik teljessé az élményt.

A termék – amelyet Magyarországon először mutatnak be hivatalosan a HP és HTC Magyarország együttműködésével – újszerűsége és keresettsége miatt eddig főleg külföldi bemutatókon, konferenciákon volt kipróbálható. Azonban most a Telekom Allée bevásárlóközpontban található üzletében bárki áthidalhatja a valós és virtuális világ közötti távolságot és átélheti a VR élményt. Az érdeklődők számukra megfelelő időpontot a https://www.telekom.hu/htc-vive oldalon foglalhatnak.

Turisztikai programot indít Magyarkanizsa

19 órája

A település a helyi és a magyarországi turistákat célozza meg, és velük szeretné megismertetni a történelmi és természeti kincsekben gazdag vidéket.