2012. szeptember 05.

Kis csökkenés az online piacon

Második alkalommal publikálta a NORI indexet az IAB médiaszekciója.

Második alkalommal publikálta a NORI indexet az IAB médiaszekciója.

2012 második negyedévében 1 százalékkal szűkült az online és a mobil reklámpiac a tavalyi év ugyanezen időszakához képest, mutatja az IAB Adex NORI online reklámpiaci index. Az index az önbevallásban résztvevő cégek összesített net-net display és eDM típusú online, valamint display és non display mobil bevételeiből számított piacméret-változást mutatja.

A mutató összetételét az IAB Médiaszekció tagjai augusztusban egészítették ki a mobil display és non display típusú bevételekkel. A NORI így a search és listings típusú bevételek kivételével tartalmaz minden online és mobil hirdetési formából származó reklámbevételt. Az index összetételének változása miatt a PwC újraszámolta a NORI első negyedéves értékét is: ez a korábbi értéknél magasabb, 2,5 százalékos növekedést mutat.

A kutatást a PwC ezen cégek önbevallása alapján készítette: Adaptive Media, Axel Springer Magyarország, CEMP Saleshouse, Est Media Group, EVO Media, Expressz Magyarország, Generalmedia, Gmedia, Hírek Média, HVG Online, HWSW, Infinety, Inform Media Online, Madhouse, MTM-SBS, MTVA Online, Optimusz Direkt Marketing. Origo Média, Ringier Online, R-Time, Sanoma Budapest.

Nemzetközi díjat kapott Sztaniszláv András

2 órája

A Magyar PR Szövetség alelnöke péntek este vette át az elismerést a szerbiai Zlatibor-ban. A PRO.PR Award olyan kommunikációs szakembereket díjaz, akik munkájukkal segítik a PR szakma fejlesztését és javítják megítélését.

Kezdeményezés a fenntartható ökoszisztémáért

3 órája

A legnagyobb hazai vállalatok fogtak össze annak érdekében, hogy szakmai tudásukkal, tapasztalatukkal és kapcsolatrendszerükkel együttesen segítsék 100 startup nemzetközi sikereit.