2017. február 20.

Kisbuszt kapott az Ökumenikus Segélyszervezet

A rászoruló csepeli gyermekeket fogja szállítani a közösségi és fejlesztő foglalkozásokra az a vadonatúj kilenc személyes kisbusz, amelyet Wáberer György adományozott a szervezetnek.

Az Ökumenikus Segélyszervezet intézményhálózatában farsang idején egymást követik a közösségi foglalkozások, maskarás ünnepségek, hogy a vidám programok új lendületet hozzanak a rászoruló családok gyermekeinek nehézségektől zsúfolt mindennapjaiba. Ebbe a sorba illeszkedett bele az a játszóház, amit az Ökumenikus Segélyszervezet a csepeli intézményének látókörében lévő rászoruló családok gyermekei számára szervezett: fánk- és álarckészítéssel várva a rendezvényre meghívott osztálynyi, zömében kisiskolás gyereket.

A rendezvényhez nagy értékű adományozási akció is kapcsolódott. Az Ökumenikus Segélyszervezet által támogatott rászoruló csepeli gyermekeket fogja szállítani a közösségi és fejlesztő foglalkozásokra az a vadonatúj kilenc személyes kisbusz, amelyet ma adományozott a szervezetnek Wáberer György. „Csepel fejlesztése régóta foglalkoztat. Ennek jegyében hajtok végre befektetéseket a Szabadkikötőben. A legmodernebb infrastruktúrát és környezetkímélő technológiákat honosítjuk meg a logisztikai központban és gondunk volt arra is, hogy a megépítsük a csepeli közlekedést a nehézgépjárművek forgalmától tehermentesítő utakat is. A Budapesti Szabadkikötőt Közép-Európa egyik legkorszerűbb közforgalmú kikötőjévé tesszük, amely az eltelt másfél évben 400 munkahelyet teremtett, az idén további 400 ember teljes foglalkoztatását biztosítja. A csepeli gyermekekről sem feledkezem meg: kérem Lehel Lászlót, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatóját: fogadja el ezt a korszerű kisbuszt a gyermekek közlekedésének biztonságosabbá tétele érdekében” – mondta Wáberer György a kisbusz átadásakor.

Lehel László válaszában mondott köszönetet az adományozónak, és méltatta Wáberer György személyes elkötelezettségét, mellyel az Ökumenikus Segélyszervezet csepeli rászoruló gyermekek felzárkózását segítő munkája mellé állt. Hangsúlyozta: „az adományként kapott kisbusz hiánypótló szerepet tölt majd be a csepeli központ életében; ezzel a járművel juthatnak majd el a gyerekek a közösségi és fejlesztő foglalkozásokra.”

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.