2011. augusztus 19.

Kisebb mértékben nő a reklámköltés, mint várták

A WARC előrejelzése szerint 4,4 százalékos bővülési ütemre lehet számítani. Áprilisban még 5,1 százalékra tippeltek.

A WARC előrejelzése szerint 4,4 százalékos bővülési ütemre lehet számítani. Áprilisban még 5,1 százalékra tippeltek.

Idén 4,4 százalékkal nőhet a reklámköltés a WARC augusztusi becslése szerint. Ez szerényebb várakozás, mint az áprilisi 5,1 százalék. A kutatócég szerint elsősorban az amerikai és az európai fejlettebb piacok bizonytalanságai hatnak negatívan a márkák költési kedvére.

A 13 országot érintő kutatás egyik szerkesztője, Suzy Young szerint ugyan a gazdasági kilátások hónapok alatt bekövetkezett rohamos romlása egyelőre csak a legfejlettebb piacokat érinti, egy W alakú recesszió már nem kíméli meg a fejlődő országokat sem.

A vizsgált piacok közül április óta az olaszok betlizték a legnagyobbat: most 0,7 százalékos esésre számíthatnak, ami 3,7 százalékpontos csökkenés. Eközben az oroszok 19,8 százalékos bővülést várnak, s a kínai reklámpiac is 14,1 százalékkal nőhet.

Az idei évre vonatkozó mérsékelt becslés egyelőre nem érinti a 2012-re vonatkozó várakozásokat. Áprilisban a WARC 6,2 százalékos növekedésre tippelt, most 6,3 százalékra számít.

Címkék: warc reklámköltés

Kuvaszt népszerűsítő kiadvány jelent meg

2021. január 12.

Nemzeti kincsünk a kuvasz címmel jelent meg könyv a hungarikum bizottság támogatásával; ebből az alkalomból beszélt a magyar kutyafajták népszerűsítésének támogatásáról V. Németh Zsolt.