2017. február 09.

Kistelepülésekre viszi a mobilinternetet a Telenor

A szolgáltató országszerte már több mint 2100 hatezer fő alatti településen biztosít 4G mobilinternet szolgáltatást.

A Telenor folyamatosan bővíti a 4G hálózatát, mely elméleti 150 Mbps-os letöltési és 50 Mbps-os feltöltési sebességre alkalmas Hipernet-elérést nyújt ügyfeleinek. A vezetékes internet alternatívájaként is használható mobilinternet szolgáltatás már nem csak Budapesten és a megyeszékhelyeken, hanem a kisebb településeken is elérhető. 2016 végéig a Telenor már 1000 ezer-hatezer fős, és 1100 ezer fő alatti települést gyorsított fel Hipernet sebességgel. Az ország 700 állomásán már az LTE Advanced technológiát is elérhetővé tette a szolgáltató, így például Budapesten, a Balaton környékén, Győrben, Szombathelyen, Székesfehérváron, Veszprémben a 4G-nél is gyorsabb Hipernet sebességgel szörfölhetnek az ügyfelek a világhálón.

„A Telenor számára fontos, hogy a főváros mellett minél több, és változatos településen is biztosítson teljes kültéri és beltéri lefedettséget, mert az alacsony lélekszámú, ritkábban lakott területeken a Hipernet hálózat a gyakran gyenge sebességű vezetékes internet alternatívájává válhat. A 4G szolgáltatásunk tavaly év végén már több mint 2100 kistelepülésen volt elérhető, ezzel segíteni tudjuk például a helyi fiatalokat a munkakeresésben, az idősebb korosztály pedig könnyen tarthatja a kapcsolatot a szeretteikkel” – mondta Csaba Tamás, a Telenor vezető műszaki tanácsadója.

„A januárban átadott toronnyal a településünkön vészhelyzetben sem leszünk elzárva, az idősebbek mindig tudnak orvost hívni, működnek a pénztárgépek, a fiataloknak a mobilinternet pedig sokat segít az álláskeresésben” – mondta Kiss Jánosné, a legutóbb bekötött település, Kisbárapáti polgármestere.

A szolgáltató a fejlesztéseket 2017-ben is folytatja. A Telenor év végéig országszerte további 500 hatezer fő alatti településen teszi elérhetővé 4G szolgáltatását. A kültéri lefedettség mellett a beltéri értékeken is folyamatosan javít a cég, így az utcától több fallal elválasztott helyiségekben is stabilan használható a hálózat. A fejlesztésekhez igazodva a Telenor tavaly megújította az otthoni mobilinternet tarifacsomagját: a Telenor Hipernet Home díjcsomagjainak köszönhetően a szolgáltató Hipernet hálózata Magyarország területén bárhol használható a csomaghoz járó mobileszközzel.

Üzletfejlesztési igazgatóval erősít a Brightly

35 perce

Új vezetői pozíciót hozott létre a Brightly Kommunikációs Ügynökség, az üzletfejlesztési feladatokkal Polgár Pétert bízták meg, aki korábban ügyfélkapcsolati feladatokért felelt házon belül.

Autósmozi nyílik a budapesti Árkád tetején

1 órája

Június 13-tól a PANAM autósmozi érintésmentes eszközökkel várja a vendégeket a budapesti Árkád bevásárlóközpont tetőtéri parkolójában, ahol a tervek szerint hosszútávon élvezhetjük majd a szabadtéri filmnézést.