2011. július 29.

Kiszállt a magyar tulajdonos az RTL-ből

A hatósági jóváhagyásra váró ügylet keretében hét IKO csatornához, s az RTL Klub részvényeinek 31 százalékához jutott hozzá az RTL Csoport.

A hatósági jóváhagyásra váró ügylet keretében hét IKO csatornához, s az RTL Klub részvényeinek 31 százalékához jutott hozzá az RTL Csoport.

Megvette az RTL Csoport a Magyar RTL Televízió Zrt. részvényeinek IKO birtokolta 31 százalékát, melyet korábban az Infocenter.hu Zrt. akart megszerezni. Emellett a luxemburgi központú médiacégé lett az IKO hét csatornájának a 100 százalékos tulajdonrésze. A megvásárolt csomagba tartozik a Cool, a Film+, a Film+2, a Reflektor, a Prizma, a Sorozat+ és a Muzsika TV. Ezek közül a Cool és a Film+ hosszabb ideje a nézettségi verseny középmezőnyének stabil tagjai. A tranzakció lezárásához még a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) és a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság (NMHH) engedélyére van szükség.

"Ez a tranzakció lehetőséget biztosít az RTL Group számára, hogy alkalmazza a más európai országokban már jól bevált stratégiáját a magyar piacon. Irányításunk alá vonjuk zászlóshajónkat, az RTL Klubot és a kábelcsatornákkal együtt komplett csatornacsaládot építünk fel. A folyamatosan szegmentálódó magyar televíziós piacon ennek számunkra kiemelkedő jelentősége van annak érdekében, hogy továbbra is Magyarország piacvezető televíziós vállalata maradhassunk. Az RTL Csoport tovább folytatja magyarországi együttműködését az IKO cégekkel olyan nagy jelentőségű területeken, mint például a műsorgyártás, valamint Rákosi Tamás továbbra is tagja marad a Magyar RTL Zrt. Igazgatóságának" - mondta el Andreas Rudas, a médiacég régióért felelős alelnöke.

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.