2017. október 09.

Kiválasztották a Telenor Youth Fórum magyar nyerteseit

December 8-11 között rendezik meg az ötödik, éves Telenor Youth Fórumot Oslóban.

Magyarországról a 21 éves, kecskeméti Baukó Bettina Gréta és a 23 éves, budapesti Mátyás Máté vehet részt az ötödik Telenor Youth Fórumon. A TYF a Nobel Békeközponttal együttműködésben fiatal, tehetséges vezetőket gyűjt össze mind a 12 országból, ahol Telenor leányvállalat működik. A fiatalok ezután közösen dolgoznak olyan feladatokon, amelyekben digitális megoldásokkal igyekeznek valós társadalmi változást vinni a világba.

Mi történik a Telenor Youth Fórumon?

A TYF küldöttek service design workshopon vesznek részt Oslóban, melyen egy globális, társadalmi kihívásra keresnek digitális megoldást. Közösen vizsgálják a digitális technológia és a béke kapcsolódási lehetőségeit, valamint részt vesznek a Nobel Békehét rendezvényein. A TYF csoport tagjai 2018 során is folytatják a projektmunkát, fejlesztik digitális megoldásaikat, amelyeket a Nobel Békeközponttal közösen szervezett kiállításon mutatnak majd be.

„Nagyon örülünk, hogy ilyen elkötelezett jelölteket küldhetünk Oslóba, akik az éves projektmunka során segítenek innovatív, digitális megoldásokkal küzdeni egy jobb társadalomért és az egyenlőtlenségek megszüntetéséért” - mondta Christian Wulff Sondergaard, a Telenor Magyarország vállalati kapcsolatokért felelős vezérigazgató-helyettese.

Címkék: gazdaság telenor nobel

A Lidl 210 tonnával csökkenti műanyag-felhasználását

2 órája

A már bejelentett intézkedések mellett csökkenti a műanyag-felhasználását az év végéig a saját márkás ásványvizek PET-palackjainak súlycsökkentésével, továbbá műanyagcsomagolásának visszaszorításával.