2012. január 06.

Kivonul a görög tévépiacról az RTL

A kisebbsági tulajdonos veszi meg a médiacsoport Alpha Media Groupban birtokolt 70 százalékos részesedését.

A kisebbségi tulajdonos veszi meg a médiacsoport Alpha Media Groupban birtokolt 70 százalékos részesedését.

Eladja az Alpha Media Groupban birtokolt 70 százalékos részesedését az RTL Csoport, közölte a médiacég. A tulajdonrészt Dimitris Contominas görög vállalkozó veszi meg, aki a maradék 30 százalékot eddig is birtokolta. A tranzakciót még jóvá kell hagyniuk a görög versenyhatóságoknak, így annak lezárására az első negyedév végéig kerülhet sor. A lépés nyomán tehát a görög médiamogul lesz az egyedüli tulajdonos, ez egyelőre nem érinti a menedzsment összetételét.

"Azért döntöttünk a görög piacról való kivonulás mellett, mert az ország gazdasága mély válságban van. Miközben a piac egészére nem tudtunk hatást gyakorolni, a Christoph Mainusch vezette helyi menedzsment az alkalmazottakkal karöltve sikeresen elérte, hogy egyszerre javuljon a nézettség és csökkenjenek a programing költségek. Örülünk, hogy megfelelő megoldást találtunk az Alpha további működésére" - mondta el Gerhard Zeiler, az RTL Csoport vezére.

Az RTL Csoport még 2008 decemberében szerzett többségi részesedést a görög vállalkozásban. Azóta azonban a hlyi tévés reklámpiac a felére esett, s hiába csökkentették idáig 45 százalékkal a költségeket, nem voltak képesek a hanyatló hirdetési piaci bevételek kompenzálására. Siker ugyanakkor, hogy a kereskedelmileg kiemelt 15-44 éves célcsoportban a 2008-as 12,5 százalékról 14,6 százalékra nőtt a csoport közönségaránya.

Petíciót indítottak a civilek

1 napja

Tiszta levegőt a Duna-partokon is: radikálisan csökkentsék a hajóforgalom okozta levegő- és zajszennyezést! címmel indít kampányt a Levegő Munkacsoport és az aHang.